NOS VoetbalAangepast

Van Gaal brengt Depay in verlegenheid: 'Nu zoenen we elkaar op de mond'

"En nu zoenen we elkaar op de mond!", wijst Louis van Gaal naar Memphis Depay op de persconferentie voor Nederland-Argentinië. Depay moet er hard om lachen, slaat op de tafel en slaat daarna zijn handen voor zijn gezicht.

Het was het opvallende antwoord van Van Gaal op een vraag van een Argentijnse journalist over Ángel Di María. Die creatieve middenvelder speelde, net als Depay, onder Van Gaal bij Manchester United. Een succes was dat echter allerminst.

Di María kwam in de zomer van 2014, Van Gaal was net begonnen als coach van Manchester United, voor zo'n 75 miljoen euro over van Real Madrid en was de topaankoop van die transferperiode.

De Argentijn begon in Manchester nog redelijk, maar zijn enorme creatieve en technische kwaliteiten kwamen er met de week minder uit. Van Gaal zette Di María steeds vaker op de reservebank. Na een seizoen verkocht United hem aan het Franse PSG, waar hij zijn topvorm al snel hervond.

Di María werd jaren geleden gevraagd wat er nou mis was gegaan in Manchester. "Het probleem was Van Gaal", zei hij toen. "De slechtste coach die ik ooit gehad heb. Ik scoorde, gaf een assist, maar daarna liet hij mijn foute passes zien. Hij verkocht me van de ene op de andere dag en hield er niet van dat spelers boven hem stonden."

AFP
Van Gaal en Di Maria bij diens presentatie

Op de persconferentie in Qatar ging Van Gaal desgevraagd op die belegen uitspraak in. "Di María is een heel goede speler, maar hij had in Manchester problemen in de privésfeer, door een inbraak in zijn huis. Dat beïnvloedde zijn vorm."

Dat Di María hem zijn slechtste trainer ooit noemde, doet Van Gaal pijn. "Ik vind dat heel erg, dat Ángel dat gezegd heeft. Dat is niet leuk en jammer."

Maar lang staat Van Gaal niet stil bij die vervelende geschiedenis met Di María. Met Depay was de samenwerking bij United namelijk ook niet perfect. "Je moet als coach nu eenmaal moeilijke beslissingen nemen. Ik heb iets soortgelijks met Depay ook meegemaakt bij Manchester United. En kijk ons nu: nu zoenen we elkaar op de mond!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl