NOS Voetbal

Kameroen wint verrassend van B-ploeg Brazilië, maar gaat toch niet door op WK

Kameroen heeft vrijdag verrassend gewonnen van het al geplaatste Brazilië, maar liep een plek in de volgende ronde van het WK toch mis. Zwitserland won in het andere groepsduel namelijk van Servië en verzekerde zich zo van de achtste finale.

De Brazilianen werden ondanks de 1-0 nederlaag groepswinnaar en spelen in de volgende ronde tegen Zuid-Korea, dat eerder op de dag verrassend won van Portugal. Zwitserland treft Portugal.

Alves oudste Braziliaan

Brazilië, nog zonder de geblesseerde Neymar, was al geplaatst voor de volgende ronde en dus stuurde bondscoach Tite negen nieuwe namen het veld in ten opzichte van het duel met Zwitserland. Zodoende kreeg Antony de kans om zich te bewijzen en ook veteraan Dani Alves stond in de basis.

De verdediger werd met zijn 39 jaar de oudste Braziliaan ooit op een WK. Alves passeerde daarmee Thiago Silva, destijds 38.

  • ANP
    Dani Alves
  • Reuters
    antony

Ook met het B-garnituur was Brazilië de bovenliggende partij tegen Kameroen, dat moest winnen om nog kans te maken op de achtste finales. Toch swingde het, net als in de voorgaande groepsduels, niet bij een van de favorieten voor de eindzege. Brazilië kwam voor rust niet verder dan een handjevol kansen.

Kameroen hield knap stand en kreeg in de extra tijd van de eerste helft zelfs de beste kans van de wedstrijd. Bryan Mbeumo kopte goed naar de hoek, maar met een uitstekende redding wist Ederson, die Alisson Becker verving onder de lat, een achterstand te voorkomen.

Inspiratieloos Brazilië

Brazilië leek al met het hoofd bij de volgende ronde, want na rust speelde het slordig en inspiratieloos. Kameroen stelde daar niet veel tegenover en dus leek het een wedstrijd te worden om snel te vergeten.

In de blessuretijd kwam het duel echter tot leven met Vincent Aboubakar in de hoofdrol. De smaakmaker van Kameroen maakte de 1-0, trok zijn shirt uit en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Het mocht allemaal niet baten, want Zwitserland hield stand tegen Servië en dus gaat Kameroen naar huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl