ANP
NOS NieuwsAangepast

VVD haalt peperdure 'meet-and-greet met Mark of Sophie' offline

Een toegangskaartje voor het 75-jarige jubileumfeest van de VVD voor het bedrag van 7500 euro heeft de partij in verlegenheid gebracht. Alle leden konden vanmiddag in de webshop tickets bestellen voor de bijeenkomst in het Amsterdamse DeLaMar-theater.

Het prijskaartje van het platinum-ticket viel iemand op, en die uitte zijn verbazing op Twitter. "Hardwerkende VVD-leden geld uit de zak kloppen. Een elitefeestje. De modale VVD'er krijgt Mark en Sophie niet te zien", reageerde Menno Swart.

Er zijn kaartjes vanaf 35 euro, maar voor 7500 euro is de avond extra feestelijk gemaakt, zo blijkt uit de bijgevoegde tekst. De koper kreeg een "Meet-and-greet met Mark of Sophie, de beste plekken in het theater, ontvangt de 75 jaar VVD-cadeautas en een feestelijk ontvangst met bubbels, walking dinner en een afsluitende borrel met vip-plaatsen."

Foutje

Rond 17.00 uur was het kaartje van de webshop alweer verdwenen. Op het partijbureau was een "foutje" gemaakt, zegt partijvoorlichter Rovers desgevraagd. "Het had nooit op de website moeten komen. Toen we het zagen, hebben we het er direct afgehaald."

Rovers zegt dat het nooit de bedoeling was dat er een meet-and-greet zou komen met Rutte of Hermans. "Dat is een vergissing en dat hebben we hersteld." Hij zegt dat de ophef over het kaartje niets met hun besluit te maken heeft om het uit de webshop te halen. Sophie Hermans benadrukt op Twitter dat een ontmoeting gratis is: "Ik regel de drank en Mark de bitterballen."

NOS
De verwijderde vip-kaarten

Niemand heeft nog een VIP-kaartje gekocht en het arrangement is ook niet meer beschikbaar. De VVD wil wel kijken of er voor mensen die "iets extra's willen doen" iets georganiseerd kan worden. "Maar dat is geen speciaal ticket", aldus de voorlichter.

Het arrangement was volgens Rovers als experiment bedacht om te kijken of de partij op deze manier meer geld in de kas kan krijgen. "Het is een mogelijkheid om extra fondsen te werven."

De bijeenkomst is op 24 januari.

NOS
De gewone kaartjes in de webshop

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl