Koning Willem-Alexander op bezoek in de nieuwe Tweede Kamer, links van hem Kamervoorzitter Bergkamp
NOS NieuwsAangepast

Kamervoorzitter Bergkamp bij koning om over Tweede Kamer te praten

Kamervoorzitter Bergkamp is vandaag bij koning Willem-Alexander op bezoek geweest, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst in een persbericht bekendgemaakt.

Het gesprek is gegaan over "de ontwikkelingen in het parlement". Wat daarmee wordt bedoeld is niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van Bergkamp is het "een regulier gesprek" en is er geen speciale aanleiding.

De Rijksvoorlichtingsdienst zegt ook dat de koning "periodiek" met de Kamervoorzitter spreekt. Daar worden niet altijd persberichten over verstuurd, aldus een woordvoerder.

Niet uitzonderlijk, wel bijzonder

De Tweede Kamer is de laatste tijd regelmatig in het nieuws door interne aangelegenheden. Voorbeelden daarvan zijn het onderzoek naar oud-Kamervoorzitter Arib, de irritatie van Kamerleden over het lekken van nieuws door het kabinet, het voorstel van D66 om politieke partijen makkelijker te verbieden en de uitspraken van Kamerleden van Forum voor Democratie.

Dat een Kamervoorzitter de koning bijpraat over de laatste politieke ontwikkelingen is niet uitzonderlijk, maar wel bijzonder. Zo praat de Kamervoorzitter de koning ook bij over ontwikkelingen tijdens de formatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl