NOS Voetbal

Depay gaat starten tegen Qatar, verklapt Van Gaal: 'Kun je op je vingers natellen'

Memphis Depay is klaar voor zijn eerste basisplaats op dit WK. De aanvaller kan een uur meespelen tegen Qatar, zo vertelde bondscoach Louis van Gaal.

"En dan kun je op je vingers natellen dat hij gaat beginnen", zei Van Gaal. De aanvaller van Barcelona moest het met invalbeurten van een half uur (tegen Senegal) en 45 minuten (tegen Ecuador) doen, nadat hij een kleine twee maanden aan de kant had gestaan met een bovenbeenblessure.

De terugkeer van Memphis komt als geroepen voor Oranje, want hoewel de ploeg dicht bij een plek in de achtste finales is, houdt het spel nog niet over. Tegen Ecuador (1-1) noteerde Nederland slechts twee doelpogingen.

Geen risico

De volle negentig minuten zijn voor Depay nog een brug te ver. Van Gaal benadrukte maandag op de persconferentie eens te meer dat er voorzichtig met de aanvaller zal worden omgesprongen.

"We nemen geen risico met hem. We hebben Depay nodig om dit toernooi te winnen. En na de groepsfase gaat het al helemaal 'om het echie'."

Frenkie de Jong stond maandag de pers te woord met een schorre stem, maar hij maakt zich geen zorgen over zijn gezondheid in aanloop naar het duel met Qatar. "Ik ben een beetje verkouden, heb een beetje keelpijn", aldus de middenvelder.

"Ik voel me daardoor niet minder, alleen mijn stem is een beetje slecht."

De Jong heeft niet alleen vertrouwen in zijn eigen fitheid, ook ziet hij Oranje een goed resultaat neerzetten in het laatste groepsduel. "Ik denk niet dat we nu totaal uit vorm zijn. We speelden (tegen Ecuador, red.) onder ons niveau en hebben alsnog een gelijkspel eruit gehaald, dus ik maak me niet zoveel zorgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl