NOS Voetbal

Zonder een bal op doel eindigt ook het duel tussen Uruguay en Zuid-Korea in 0-0

Uruguay en Zuid-Korea hebben voor de vierde 0-0 gezorgd op dit wereldkampioenschap. Zonder een schot op doel van beide landen was dat ook de enige terechte uitslag.

Met de deelname van Uruguay komt de voetbalhistorie toch weer een beetje tot leven. Niet alleen werd het land wereldkampioen in 1930 en 1950, veel huidige internationals roepen herinneringen op aan recentere successen van Oranje.

Zo stonden de ervaren verdedigers Diego Godín en Martín Cáceres (beiden inmiddels 35 jaar) al in de basis tijdens de verloren halve finale tegen Oranje in 2010. Ook de toen geschorste Luis Suárez deed nog mee, Edinson Cavani werd nu als pinchhitter gebruikt.

Oude bekende van AZ

Verder verscheen ook voormalig AZ-keeper Sergio Rochet aan de aftrap, die net als Suárez tegenwoordig in eigen land actief is voor Nacional. Bij Zuid-Korea is Son Heung-min de grote ster, in een team waarin zowel de volledige achterhoede als de doelman naar de achternaam Kim luistert.

De grootste kans van de wedstrijd was echter voor spits Hwang Ui-jo, die na een prachtige aanval over de grond met snel voetenwerk van de Koreanen over schoot. Uit een hoekschop kopte Godín aan de overkant even later tegen de paal, wat door de statistiekenbureaus niet als poging op doel wordt gerekend.

Seung-Gyu Kim kijkt een kopbal van Diego Godín tegen de paal

Daarmee zijn meteen de twee belangrijkste momenten van de eerste helft benoemd, in een duel dat na rust steeds saaier werd. De Uruguayanen drongen nog het meeste aan, maar in een zware groep met ook Portugal en Ghana speelden beide teams vooral om niet te verliezen.

De twee nieuwste pareltjes van het Uruguayaanse voetbal gaven het duel nog wat energie, met handenbinder Darwin Núñez (Liverpool). En vooral Federico Valverde (Real Madrid), die in de laatste minuut van de reguliere speeltijd met een geweldige pegel van afstand de paal raakte. Maar het was te weinig om het verschil te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl