NOS VoetbalAangepast

Bergwijn en Klaassen even verlost van Ajax-malaise: 'Zit lekker in mijn vel'

Steven Bergwijn en Davy Klaassen blonken de laatste weken voor het WK niet bepaald uit met Ajax, maar bij Oranje hebben de twee hun plek snel gevonden. Bergwijn had een basisplaats tegen Senegal (2-0 winst) en Klaassen was als invaller belangrijk met een goal.

Van een vormcrisis wil Bergwijn dan ook niets weten. "Ik zit lekker in mijn vel", zegt de 25-jarige aanvaller. "Jullie denken dat Senegal er niet veel van kan, maar ze hebben toch veel goede spelers." Bergwijn houdt daarom zelf een goed gevoel over aan de overwinning.

Dat doet Klaassen als maker van de bevrijdende 2-0 ook. De middenvelder verscheen woensdag lachend bij een persconferentie. Hij heeft het gevoel dat hij dicht tegen een basisplaats aan zit. "Iedereen wil in de basis."

Weinig chagrijn

Zijn eerste reserverol zorgde voor weinig chagrijn bij hem. Dat komt door bondscoach Louis van Gaal. "Hij is heel erg duidelijk en weet wat hij wil."

Davy Klaassen na zijn doelpunt tegen Senegal

Bergwijn lijkt ook blij te zijn met Van Gaal. Niet alleen omdat hij een basisplek had, maar ook omdat de bondscoach de spelers dinsdag ruimte gaf om even afstand te nemen van het voetbal.

Bij de training mochten familieleden, vrienden en andere bekenden op bezoek komen. Bergwijn was lachend te zien met zijn kindje. "Het was een relaxte dag. We kregen tijd voor familie, dat hoort erbij."

Als het over familie gaat, komt de moeder van Klaassen ook ter sprake. Zij viel tijdens de wedstrijd tussen Senegal en Nederland in het stadion en brak een been. Klaassen hoorde het na de wedstrijd . Reden tot zorg is er niet volgens hem. "Ze is geopereerd en het gaat nu goed."

Statement Duitsland

Klaassen werd ook nog gevraagd naar het statement van de Duitse spelers, die middels een handgebaar op de teamfoto lieten blijken dat ze het niet eens zijn met het beleid van de FIFA en de praktijken in Qatar. "Het was een mooie en originele uiting. Een goede variant in de OneLove-campagne."

Het is nog niet duidelijk of de actie van de Duitsers Oranje ertoe heeft aangezet om tegen Ecuador ook een statement te maken. "Dat moeten we met het team bespreken. We denken erover na."

In de selectie is het al wel gegaan over Ecuador, vrijdag de volgende tegenstander. Volgens Bergwijn zijn er al beelden bekeken door de spelers. Klaassen: "We hebben het gezien, maar het is moeilijk om in te schatten hoe ze tegen ons gaan spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl