NOS Voetbal

Noppert? Ecuador-doelman Galíndez moet even wennen aan die naam

Oranje-doelman Andries Noppert heeft op veel mensen indruk gemaakt dit WK. Maar zijn naam deed niet meteen een belletje rinkelen bij de keeper van Ecuador, tegen wie Nederland deze vrijdag speelt. Toen de naam Noppert viel tijdens een persconferentie, keek doelman Hernán Galíndez vragend op. Al kon het ook zijn dat hij de Nederlandse naam niet goed verstond.

Bekijk het interview met keeper Galíndez hier:

De selectie van Ecuador kijkt uit naar de wedstrijd van vrijdag, zegt hij. De Zuid-Amerikanen hebben respect voor het elftal van trainer Louis van Gaal, maar echt geschrokken van de wedstrijd tegen Senegal zijn ze niet.

"Ondanks de zege van Nederland ging de wedstrijd echt gelijk op", vertelde de keeper. "Er zijn manieren om ze pijn te doen."

Blij met drie punten

Grote woorden voor een land dat zelf met niet al te veel vertrouwen naar Qatar ging. Het elftal van trainer Gustavo Alfaro uit Argentinië krijgt weinig doelpunten tegen, maar scoort zelf ook moeizaam. Al schoot de 33-jarige Enner Valencia van Fenerbahçe er tegen Qatar twee in. "Niet iedereen had gedacht dat we nu al 3 punten zouden hebben", aldus Galíndez.

Aanvaller Valencia viel in de slotfase van de ontmoeting met Qatar uit, maar hij lijkt op tijd fit voor Oranje.

Wat is de sleutel om de wedstrijd tegen Nederland te winnen? "Allereerst moeten we beseffen dat het een tegenstander met een grote WK-historie is", aldus Galíndez. "Met spelers die bij de beste clubs van de wereld spelen."

Zijn team heeft al wel een strategie tegen Oranje: strak overspelen. "Ik denk dat balbezit cruciaal zal zijn. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar wij voelen ons op ons gemak met de bal. Dat ligt ons het beste."

De doelman onderschat Nederland zeker niet, maar ziet wel kansen. "Natuurlijk, het zal een zware wedstrijd worden tegen Nederland", zei Galíndez. "Maar zij zullen ons met respect behandelen. We hebben nog twee wedstrijden de kans om de volgende ronde te bereiken."

Ecuador hoopt zich bij de vierde WK-deelname voor de tweede keer voor de knock-outfase te kwalificeren. In 2006 in Duitsland gebeurde dat voor het eerst. Engeland was toen in de achtste finales met 1-0 te sterk. Bij het WK-debuut in 2002 en bij het WK van 2014 strandden de Ecuadoranen in de groepsfase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl