NOS Voetbal

Van Gaal verwachtte late doelpunten al: 'Memphis kan iets doorbreken'

Acht jaar geleden haalde bondscoach Louis van Gaal de zenuwen bij zijn spelers weg door op de dag van Nederland-Spanje de spelersvrouwen in het hotel toe te laten. Nu hield hij het bij een kopje koffie met de groep bij het strand. "Om de spanning eraf te halen", zei Van Gaal. "Is me niet gelukt."

De bondscoach had ondanks de overwinning op Senegal in Doha niet bepaald genoten van het spel van Oranje. "We hebben niet goed gespeeld. In balbezit heb ik het dan over. Veel balverlies. Daardoor gaven we Senegal de mogelijkheid een goal te maken uit de counter. Als we compact stonden, maakten ze geen kans."

'Gakpo ook bepalend'

Door goals van Cody Gakpo en Davy Klaassen won Nederland met 2-0. Die late treffers kwamen voor Van Gaal niet uit de lucht vallen. "Met de inbreng van Memphis verwachtte ik dat wel", zei de bondscoach. "Hij is een speler die iets kan doorbreken. En Gakpo in de spits was ook bepalend."

PSV'er Gakpo ging na de inbreng van Klaassen samen met Depay voorin spelen en kopte Oranje op aangeven van Frenkie de Jong op voorsprong. Ver in blessuretijd scoorde Klaassen uit de rebound van een schot van Depay.

Noppert nu eerste keeper? 'Ja'

Over debutant Andries Noppert kon Van Gaal alleen maar tevreden zijn. De Fries had in de tweede helft enkele goede reddingen in huis, "Hij heeft geen fout gemaakt", zei de bondscoach. Heeft Noppert genoeg geleverd om eerste keeper te worden? "Ja", was het antwoord van de bondscoach.

Vrijdag treft Oranje met Ecuador de tweede tegenstander in groep A. "Het kan alleen maar beter gaan", keek van Gaal met vertrouwen naar het vervolg van het WK.

De stand in poule A na de eerste speelronde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl