Alistair Overeem tijdens zijn gevecht met Badr Hari in oktober
NOS Sport

Overeem test positief na zege op Hari en wacht nu op b-staal

Kickbokser Alistair Overeem is positief getest op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel. De positieve test werd afgenomen na zijn zege op Badr Hari in oktober in de Arnhemse Gelredome.

De 42-jarige Overeem is nu in afwachting van de uitslag van de b-staal. Zijn management vreest niet voor een lange straf: "Het gaat niet om een prestatiebevorderend middel. Bovendien is er slechts een kleine hoeveelheid van het middel aangetroffen."

Overeem vierde in oktober zijn rentree als kickbokser, na jarenlang te hebben gevochten in Japan bij de K1 en in de VS bij de UFC. Meteen na zijn overwinning op Hari daagde hij wereldkampioen Rico Verhoeven uit. Maar een gevecht tussen de twee Glory-vechters zal er sowieso niet op korte termijn komen.

Een van de kandidaten

"Zowel Overeem als Verhoeven heeft in de media regelmatig geroepen dat zij een titelgevecht wilden, maar voor ons stond dat nog helemaal niet vast", laat Glory in een reactie weten. "Overeem was slechts een van de kandidaten."

Zeker is dat Verhoeven in het voorjaar van 2023 zijn wereldtitel zal verdedigen in Nederland. De kickboksbond hoopt op "heel korte termijn" een datum, locatie en tegenstander bekend te maken. De 28-jarige Kroaat Antonio Plazibat is de meest voor de hand liggende tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl