Reuters
NOS SportAangepast

Verstappen eindigt seizoen in stijl, maar kan Pérez niet aan tweede plek helpen

Max Verstappen heeft het Formule 1-seizoen in stijl afgesloten door ook de laatste Grand Prix van het jaar op zijn naam te schrijven. In Abu Dhabi kwam de Nederlandse wereldkampioen als eerste over de streep, voor Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Het was de 15de zege in 22 races van Verstappen dit seizoen.

Leclerc bleef Verstappens teamgenoot Sergio Pérez net voor. Daarmee zorgde de Monegask ervoor dat hij tweede werd in de eindstand van het WK-klassement, Pérez moest genoegen nemen met de derde plaats.

NOS
Eindstand WK

Verstappen begon vanaf poleposition en was uitstekend weg. Hij sloeg direct een gaatje met ploeggenoot Pérez, die vanaf P2 startte. Bij de eerste bandenwissel ging Verstappen van medium naar hard. Hij verloor zijn koppositie even aan Leclerc, maar kwam na een pitstop van de Ferrari-coureur weer aan de leiding.

Verstappen reed daarna onbedreigd naar de overwinning. De 25-jarige coureur van Red Bull hoefde niet meer naar binnen en bleef de concurrentie ruim voor.

Strijd om plek twee

Een stuk spannender was de strijd om de tweede plaats in het klassement. Leclerc en Pérez begonnen beiden met 290 punten aan de race en uiteindelijk trok eerstgenoemde aan het langste eind.

Bekijk hieronder reacties van Jos Verstappen, Helmut Marko, Christian Horner en Mattia Binotto.

In tegenstelling tot Leclerc koos Pérez voor een tweestops-strategie, waardoor de Mexicaan in de achtervolging moest. Pérez kwam in de slotfase bijna elke ronde een seconde dichterbij, maar kwam uiteindelijk 1,322 seconde tekort om Leclerc van de tweede plaats af te houden.

Sebastian Vettel reed z'n laatste race. De viervoudig wereldkampioen van Aston Martin kwam als tiende over de finish.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl