NOS Sport

ATP Finals: Djokovic treft Ruud, eerste Scandinaviër in eindstrijd sinds 1990

Djokovic is net iets beter dan Fritz en bereikt finale ATP Finals

Novak Djokovic heeft voor de achtste keer de eindstrijd van de ATP Finals bereikt. De vijfvoudig toernooiwinnaar won in Turijn in de halve finales met 7-6 (5), 7-6 (6) van Taylor Fritz en treft nu Casper Ruud.

Djokovic, die ook de vijf eerdere duels met de Amerikaan had gewonnen, gaf in de eerste set een break voorsprong weg. De Serviër maakte, net als op vrijdag tegen Daniil Medvedev, bij vlagen een niet al te fitte indruk, maar won dankzij drie punten op rij toch de tiebreak.

Fritz afgeleid

Fritz leek een derde set af te dwingen, maar op 5-4 (30-30) miste hij door een schreeuw uit het publiek een simpele bal. Hij leverde daarop zijn service in en verloor opnieuw de tiebreak.

In de eindstrijd wacht zondag de Noor Ruud, de eerste finalist uit Scandinavië sinds de Zweed Stefan Edberg in 1990. Ruud was met 6-2, 6-4 duidelijk te sterk voor de Rus Andrej Roeblev.

ANP
Casper Ruud

Roeblev, die vorig jaar bij de Finals ook al boog voor de Noor, leverde in de vijfde game zijn opslag in ondanks een 40-15 voorsprong. Vervolgens vlogen de afzwaaiers van zijn racket en de Rus raakte met de minuut gefrustreerder.

De stoïcijnse Ruud toonde geen enkel mededogen en won ook de volgende zeven games. Pas bij 5-1 begon z'n motor enigszins te haperen, maar Roeblev kreeg de derde set nooit in zicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl