Sadio Mané
NOS Voetbal

Oranje-opponent Senegal met geblesseerde sterspeler Mané naar Qatar

Ondanks zijn kuitblessure gaat Sadio Mané toch naar het WK. De sterspeler maakt deel uit van de 26-koppige selectie van Oranje-opponent Senegal. Om 12.00 uur wordt de selectie van Nederland bekendgemaakt.

Op 21 november staan Oranje en Senegal in Doha tegenover elkaar in hun eerste groepsduel. De kans dat Mané dan al in actie kan komen, lijkt te verwaarlozen. Nadat de aanvaller van Bayern München dinsdag in een wedstrijd tegen Werder Bremen geblesseerd uitviel, ontstonden er ernstige twijfels of hij überhaupt aan het toernooi in Qatar zou kunnen deelnemen.

Nagelsmann vertrouwt op medische staf Senegal

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann wilde op een persconferentie vandaag niet ingaan op de vraag of hij verwacht dat Mané kan spelen op het WK, en of hij de oproep een groot risico vindt. "Ik verwacht dat er over tien dagen een vervolgonderzoek komt, dan zullen we zien welke diagnose daar uit komt", hield Nagelsmann zich op de vlakte.

In Langs de Lijn vertelde Afrika-correspondent Saskia Houttuin over hoe belangrijk en populair Mané in Senegal is.

"Over het algemeen is het vroeg inzetten van een geblesseerde speler altijd gevaarlijk", zei de trainer van Bayern. "Het is duidelijk dat Senegal hem graag in zou willen zetten op het WK. Maar medische afwegingen gaan altijd boven de sportieve."

Mané was aanvoerder van Senegal dat vorig jaar de Afrika Cup won. Hij werd onlangs tweede in de verkiezing van de Gouden Bal achter Karim Benzema.

Naast de 30-jarige Mané beschikt Senegal nog over enkele grote namen. Doelman Édouard Mendy, Kalidou Koulibaly (beiden Chelsea) zijn de andere blikvangers in de selectie van bondscoach Aliou Cissé.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl