Stefan Westenbroek
NOS Schaatsen

Gebroken teen kost sprinter Westenbroek definitief optreden in Stavanger

Stefan Westenbroek heeft definitief een streep moeten zetten door de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Stavanger. De 20-jarige schaatser van Team Reggeborgh heeft nog te veel last van de breuk in de grote teen van zijn linkervoet die hij vorige week opliep.

Westenbroek won anderhalve week geleden tijdens de Nederlandse kwalificatiewedstrijden voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden even verrassend als imposant de 500 meter. Daags erna liet hij echter bij een krachttraining een halter op zijn voet vallen. Hij had nog hoop dat er met de kwetsuur te schaatsen viel, maar die is ijdel gebleken.

Voor het herstel van een gebroken teen staat normaal gesproken enkele weken. Dat betekent dat ook het tweede wereldbekerweekend, volgende week in Heerenveen, voor Westenbroek op de tocht staat. Op 9 december worden de schaatsers in Calgary verwacht.

Naast Westenbroek plaatsten ook Merijn Scheperkamp, Dai Dai N'tab, Janno Botman en Hein Otterspeer zich op de 500 meter voor de vier wereldbekerwedstrijden. Joep Wennemars is in Stavanger de vervanger van Westenbroek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl