NOS Schaatsen

Halter op grote teen kan Westenbroek Stavanger kosten, Nuis hoopt op Heerenveen

Westenbroek ziet Stavanger in rook opgaan door gebroken teen: 'Baal hier enorm van'

Stefan Westenbroek maakte vrijdag veel indruk in Heerenveen met een snelle, winnende tijd op de 500 meter bij het kwalificatietoernooi voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Een ticket voor de wereldbeker was op zak, maar al snel volgde een domper.

De 20-jarige sprinter van Reggeborgh liet tijdens een krachttraining een halter op de grote teen van zijn linkervoet vallen. De teen bleek gebroken.

"Het was een hartstikke mooi weekend, en dan zo'n domper. Dat is heel zuur en ik baal er enorm van", treurt Westenbroek. "Je hoopt de wereldbekers lekker normaal in te gaan. Lekker fit, zoals ik me voel. En dan gebeurt dit."

Bekijk de hele wereldbekerselectie:

  • NOS
    De WB-selectie voor de 500 meters
  • NOS
    De WB-selectie voor de 1.000 meters
  • NOS
    De WB-selectie voor de 1.500 meters
  • NOS
    De WB-selectie voor de 3 en de 5 kilometer
  • NOS
    De WB-selectie voor de ploegenachtervolging en de massastart

Met een gebroken teen, waarvoor normaal gesproken een hersteltijd van enkele weken staat, lijkt er een streep te gaan door zijn wereldbekerdebuut in Stavanger, volgende week. Maar Westenbroek wil de hoop nog niet helemaal opgeven.

"Ik wil dit weekeinde nog even afwachten en ga er dan met mijn trainers en fysio's over praten. Ik loop alweer een beetje, ik mag fietsen. Natuurlijk komt Stavanger al snel, en Heerenveen een week later ook, maar ik wil zeker nog niet uitsluiten dat het gaat lukken."

Nuis heeft begrip

De kans dat we Westenbroek bij het eerste wereldbekerweekeinde in actie gaan zien, is klein. Maar ook Kjeld Nuis en Kai Verbij ontbreken in Stavanger. Nuis miste het kwalificatietoernooi in Heerenveen door een liesblessure, Verbij liep tijdens het toernooi een liesblessure op.

Schaatsbond KNSB had beide mannen alsnog kunnen aanwijzen, maar deed dat niet. "Dat vind ik heel jammer, maar ik kan het wel begrijpen", is de reactie van Nuis.

Nuis heeft begrip voor mislopen Stavanger: 'Maar sta heel graag in Heerenveen'

Het herstel van de lies verloopt voorspoedig. Donderdag heeft Nuis alweer voor het eerst onder de nieuwe bondscoach Rintje Ritsma meegedaan aan de training van de ploegenachtervolging. "En dat ging als de brandweer."

De olympisch kampioen had uiteraard wel graag een aanwijsplek gekregen. "Natuurlijk wil je dat. Maar wat ik echt wil, is heel blijven. Daarom ben ik afgelopen weekeinde ook niet gestart. Ik had te veel pijn. Nu kan ik bijna alles weer en die lijn wil ik graag doorzetten. En als het zo doorgaat, kan ik snel genoeg weer aan de start staan."

Voor eigen publiek

Voor Stavanger heeft Nuis geen ticket gekregen, maar een week later zijn al de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. En die ziet Nuis wel zitten: "Ik bekijk het per dag en als het zo doorgaat, sta ik heel graag in Heerenveen voor eigen publiek aan de start."

Bekijk hieronder een overzicht van alle toernooien deze winter:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl