NOS Sport

Handbalsters ruim langs medegastland Noord-Macedonië, zeker van hoofdronde EK

Handbalsters veel te sterk voor Noord-Macedonië op EK

Een flinke dosis zelfvertrouwen, een uitstekend doelsaldo en een plek in de hoofdronde. Dat is de oogst van de Nederlandse handbalsters in hun tweede groepsduel op het EK.

Medegastland Noord-Macedonië werd in Skopje met 30-15 geklopt. Het was een probleemloze zege voor de ploeg van bondscoach Per Johansson. Na een stormachtig begin stond het na 8 minuten al 6-1 voor Oranje. Bij rust was het 17-9.

In de tweede helft liet Oranje - dat in 2019 wereldkampioen werd - de teugels wat vieren. Het zwakke Noord-Macedonië kon lange tijd gelijke tred houden.

Ruim een kwartier zonder tegengoal

Pas toen de tegenstander in de slotminuten vermoeid begon te raken kon Nederland uitlopen naar een marge van meer dan tien treffers. In die fase hielden keepsters Rinka Duijndam en Yara ten Holte ruim een kwartier hun doel schoon.

Vreugde bij de handbalsters na de zege op Noord-Macedonië

Inger Smits was met zeven treffers topscorer aan de zijde van Oranje, Debbie Bont (zes) en Laura van der Heijden (vier) waren ook goed op dreef.

Woensdag tegen Frankrijk

Oranje begon het EK in Noord-Macedonië, Montenegro en Slovenië zaterdag met een krappe 29-28 zege op Roemenië. Woensdag wacht olympisch kampioen Frankrijk in het laatste duel van de voorronde.

Hoewel Oranje na de zege op Noord-Macedonië al zeker is van een plek in de hoofdronde (de beste drie van de vier landen uit de poule gaan door), is het duel met Frankrijk wel degelijk van belang. De resultaten uit de voorronde worden immers meegenomen naar de hoofdronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl