NOS NieuwsAangepast

Pensioenfonds Zorg en Welzijn verhoogt pensioen met 6 procent

Het op een na grootste pensioenfonds van Nederland, Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), verhoogt komend jaar opnieuw de pensioenen. Per 1 januari 2023 gaan de pensioenen met zes procent omhoog voor de deelnemers in de sector Zorg en Welzijn. Met de relatief hoge stijging hoopt het fonds het koopkrachtverlies te compenseren.

Het pensioenfonds zegt niet alleen rekening te hebben gehouden met de huidige hoge inflatie, maar ook met de naar hun zeggen slechte economische vooruitzichten. In oktober van dit jaar werden de pensioenen al verhoogd met 2,7 procent, gebaseerd op de inflatie in 2021. De premie, die deelnemers nu moeten betalen voor hun latere pensioen, blijft gelijk op 25,8 procent van het brutosalaris.

PFZW heeft ongeveer 3 miljoen deelnemers. De financiële positie van de vijf grote pensioenfondsen is het afgelopen kwartaal verder versterkt, bleek uit eerdere cijfers. Forse verliezen op de financiële markten worden gecompenseerd door de stijgende rente. De verwachting is dan ook dat de pensioenuitkeringen ook bij die fondsen gaan stijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl