NOS Voetbal

Blunderende doelman en opleving Bakkali bezorgen AZ koude douche in Waalwijk

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - AZ

Een week voor de topper tegen PSV heeft AZ een dure nederlaag geleden tegen RKC. In een hartverwarmend duel in Waalwijk won de ploeg van Joseph Oosting verdiend met 3-1.

Zakaria Bakkali, voormalig toptalent en zorgenkind bij PSV, besliste het duel met twee treffers in de slotfase. AZ-doelman Hobie Verhulst zal deze wedstrijd graag willen vergeten: twee van de drie treffers kwamen voort uit geblunder van zijn kant.

Geen Dani de Wit

AZ plaatste zich dankzij een benauwde 1-1 zege op Dnipro-1 als groepswinnaar voor de achtste finales van de Conference League. Achter de schermen was de club bovendien druk met de rode kaart die sterkhouder Dani de Wit vorig weekend kreeg tegen FC Volendam.

Zaterdagochtend pas kregen de Alkmaarders bericht dat het beroep tegen de schorsing van drie duels (een voorwaardelijk) was afgewezen. Daardoor mist De Wit niet alleen het duel met RKC, maar ook de topper tegen PSV volgende week.

Dani de Wit tussen de AZ-fans in het uitvak in Waalwijk.

Op halve kracht winnen in Waalwijk leek op voorhand echter een illusie. Onder trainer Oosting is RKC bezig aan een prima seizoen, waarin slechts vijf keer verloren werd. Vier daarvan waren tegen clubs uit de topvijf van de eredivisie, waarbij Ajax, PSV en Feyenoord zelfs de grootst mogelijke moeite hadden.

Karlsson op de goede plek

AZ begon aarzelend aan de wedstrijd. Toch kwamen de Alkmaarders na een kwart wedstrijd op voorsprong na een vloeiende aanval. Tijjani Reijnders gaf de bal mee aan Yuki Sugawara, die met een heerlijke voorzet de volledig vrijstaande Jesper Karlsson vond.

Voor de Zweed was het vervolgens een koud kunstje om de 0-1 aan te tekenen.

Blunders Verhulst

RKC leek niet onder de indruk van de tegentreffer, ging door met aanvallen en kwam op fortuinlijke wijze op 1-1. Iliass Bel Hassani nam het doel van zijn oude club onder vuur en zag tot zijn verbazing dat AZ-doelman Verhulst de bal op het natte gras onder zich door liet glippen.

Daarna bewees Verhulst zijn waarde met knappe reddingen op pogingen van Pelle Clement, Julen Lobete en Thierry Lutonda.

AZ-doelman Hobie Verhulst baalt in het duel met RKC Waalwijk.

Ook na rust ging RKC vrolijk door met aanvallen en bracht het thuispubliek zo op de banken. Kansen waren er genoeg, maar de Waalwijkers vergaten te scoren. Via invaller Vangelis Pavlidis kreeg ook AZ nog een enorme mogelijkheid, maar de Griek zag zijn wippertje stranden in de armen van doelman Etienne Vaessen.

In de open slotfase had het kwartje beide kanten kunnen opvallen. Zo was een goede kans niet besteed aan Reijnders. Het kwartje viel uiteindelijk goed voor RKC, waar invaller Bakkali de bal met een prachtige krul in de verre hoek schoot: 2-1.

Toen Bakkali daarna nog een keer doorjoeg op Verhulst en zo de tweede blunder van de AZ-doelman forceerde werd het zelfs nog 3-1.

Bekijk hieronder de reacties van RKC-aanvaller Zakaria Bakkali en AZ-doelman Hobie Verhulst.

Momentenvoetballer Bakkali geniet, blunderende Verhulst denkt liever niet aan momenten

"Je denkt aan die twee momenten. Vooral het eerste moment, omdat dat een belangrijk moment is. Dat tweede moment is gewoon niet goed", zei de geplaagde AZ-doelman droogjes. "Het is moeilijk om nu aan die goede momenten te denken."

En momentenvoetballer Bakkali? "Ik voel me lekker, heb vertrouwen. En hier bij RKC heb ik vooral heel veel plezier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl