Feyenoord viert feest
NOS Voetbal

Alle Nederlandse ploegen overwinteren in Europa: deze clubs kunnen ze treffen

De groepsfase van de Europese competities zit erop, een serie wedstrijden waarin alle overgebleven Nederlandse ploegen overwintering hebben afdwongen. Ajax en PSV weten al welke tegenstanders ze kunnen treffen in de tussenronde. Feyenoord (Europa League) en AZ (Conference League) stromen rechtstreeks door naar de achtste finales.

PSV eindigde donderdag in de Europa League ondanks de zege op FK Bodø/Glimt als tweede achter groepswinnaar Arsenal. De Eindhovenaren moeten daarom een tussenronde spelen tegen een nummer drie uit de groepsfase van de Champions League.

In die tussenronde wacht mogelijk het FC Barcelona van Frenkie de Jong en Memphis Depay. Voor Depay zou dat een weerzien zijn met zijn oude club. Datzelfde geldt voor PSV'er Luuk de Jong, die vorig seizoen nog uitkwam voor de Catalanen.

Mogelijke tegenstanders van PSV in de tussenronde van de Europa League.

Ajax werd derde in de groepsfase van de Champions League, maar omdat clubs uit hetzelfde land elkaar in de tussenronde niet kunnen loten is een confrontatie met PSV in Europa vooralsnog uitgesloten.

Ajax vs United is mogelijk

De loting kan wel een ander mooi affiche opleveren. Erik ten Hag, vorig seizoen nog trainer van Ajax, werd met zijn Manchester United tweede in de Europa League achter Real Sociedad. Een weerzien met Ten Hag, maar ook met Lisandro Martínez en Antony, behoort dus tot de mogelijkheden voor de landskampioen.

Mogelijke tegenstanders van Ajax in de tussenronde van de Europa League.

De loting voor de tussenronde is maandag 7 november. Op donderdag 16 februari wordt het heenduel gespeeld, een week later volgt de return.

Feyenoord en AZ al zeker

Feyenoord verzekerde zich na de sensationele zege op Lazio van groepswinst in de Europa League en plaatste zich daardoor direct voor de achtste finales. Bij de laatste zestien spelen de Rotterdammers tegen een van de winnaars van de tussenronde.

Ook AZ slaat de tussenronde over na de groepswinst in de Conference League en treft bij de laatste zestien van dat toernooi een winnaar van die tussenronde.

De wedstrijden in de achtste finales van de Europa League en de Conference League worden gespeeld op 9 en 16 maart; de loting vindt plaats op 24 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl