NOS Schaatsen

Shorttracker Van 't Wout stunt met eerste WB-zege, geen finale Schulting en Velzeboer

Jens van 't Wout heeft verrassend goud gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Op een verder teleurstellende dag voor de Nederlanders met vooral pech voor Suzanne Schulting was de 21-jarige Van 't Wout de beste op de 1.500 meter.

Sjinkie Knegt was veroordeeld tot de B-finale, waarin hij als vijfde eindigde. En Friso Emons strandde zelfs al in de halve finales.

Eerste wereldbekerzege ooit voor shorttracker Van 't Wout

Van 't Wout had al eens eerder een WB-finale gehaald, maar er nog nooit eentje gewonnen. Nu pakte hij op tien ronden van het einde brutaal de leiding en stond die niet meer af. Met nog drie ronden voor de boeg sloeg Van 't Wout zelfs een flink gat met de rest en daarmee was de buit al binnen.

Op de 500 meter wist geen van de Nederlanders zich voor de eindstrijd te plaatsen. Melle van 't Wout, Kay Huisman en Itzhak de Laat sneuvelden in de kwartfinales.

Geen Velzeboer-Schulting

Bij de vrouwen was Michelle Velzeboer met een vierde plek op de 1.500 meter een lichtpuntje. Schulting deed niet mee aan die afstand, omdat ze zich richtte op de 500 meter.

Daar werd reikhalzend uitgekeken naar de strijd tussen Xandra Velzeboer en Schulting, maar die bleef uit. Beiden misten namelijk de finale.

Shorttracksters Velzeboer en Schulting allebei de mist in op 500 meter

Een worsteling van Velzeboer met de Poolse Natalia Maliszewska kon niet door de beugel volgens de jury, waarna ze een penalty ontving. Schulting finishte als eerste in haar halve finale, maar was van haar lijn geweken en kon de finale ook vergeten. De overwinning ging naar Kim Boutin.

Schulting was ook de schlemiel bij de 2.000 meter gemengde aflossing. Oranje lag eerste, totdat ze net als vorige week ongehinderd onderuitging bij haar tweede beurt.

Schulting ook bij gemengde aflossing de schlemiel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl