Maria Sakkari

Sakkari wint opnieuw en bereikt laatste vier WTA Finals, Jabeur verslaat Pegula

Tennisster Maria Sakkari heeft de halve finales bereikt bij de WTA Finals in Fort Worth. De 27-jarige Griekse won haar tweede groepsduel van Aryna Sabalenka met 6-2, 6-4.

Ook haar eerste wedstrijd op het Amerikaanse hardcourt, tegen Jessica Pegula, won Sakkari in twee sets en daarmee is de nummer vijf van de WTA-ranking al zeker van een plaats bij de laatste vier. Vorig jaar, bij haar debuut op het eindejaarstoernooi, bereikte ze eveneens de halve finales.

Snelle eerste set

Tegen Sabalenka, de nummer zeven van de wereld, begon Sakkari ijzersterk. In de derde game kwam ze een break voor en op 4-2 sloeg ze opnieuw toe op de service van de Belarussische. In haar eigen servicebeurten kende ze weinig problemen.

In de tweede set ging Sakkari op dezelfde voet verder en kwam ze snel op een 3-0 voorsprong. Vervolgens haperde het echter even bij de Griekse. Sabalenka pakte vier games op rij. De 24-jarige tennisster uit Belarus, die net als Sakkari haar eerste groepswedstrijd had gewonnen, kwam op 4-3 en de spanning is de wedstrijd was terug.

Op 4-4 had Sabalenka drie keer de mogelijkheid om op 5-4 te komen, maar die kansen benutte ze niet. Sakkari benutte daarentegen wel haar eerste kans op een break en kon vervolgens de set en de wedstrijd zelf uit serveren.

Jabeur wint van Pegula

Ons Jabeur, die dit jaar debuteert in het eindejaarstoernooi, boekte tegen Pegula haar eerste overwinning op de WTA Finals. De 28-jarige Tunesische won in drie sets: 1-6, 6-3, 6-3.

Ons Jabeur

De eerste set was snel voorbij in de wedstrijd tussen Jabeur en Pegula. Jabeur won nog wel de eerste game, maar verloor er vervolgens zes op rij van de Amerikaanse nummer drie van de wereld.

Ze vocht zich echter knap terug en trok alsnog de wedstrijd naar zich toe. "In de eerste set speelde ze heel goed en heel snel", verklaarde Jabeur na afloop. "De ballen waren erg zwaar, erg laag, en ik weet dat ze het leuk vindt om zo te spelen. Ik moest gewoon het ritme veranderen en haar mijn spel opleggen."

Schuurs heeft halve finales nog in zicht

Demi Schuurs behaalde in het dubbelspel haar eerste zege in het toernooi. Ze won met haar Amerikaanse partner Desirae Krawczyk in drie sets van het Amerikaanse koppel Coco Gauff en Pegula: 3-6, 6-0, 10-5.

Schuurs is daardoor nog in de race voor een plek in de halve finales. De 29-jarige Schuurs, de nummer 21 van de wereld, doet al voor de vierde keer mee aan de WTA Finals.