Invaller Dani Almo maakt de vierde goal namens Leipzig tegen Sjachtar

Leipzig met Real door in Champions League, maar uitvallen Werner baart zorgen

RB Leipzig heeft zich overtuigend geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Duitsers wonnen met 4-0 bij concurrent Sjachtar Donetsk en eindigden als tweede in groep F, achter het al geplaatste Real Madrid.

De spanning zat vooraf nog bij Sjachtar-Leipzig. Leipzig had aan een punt voldoende om tweede te worden. Bij winst van Sjachtar zouden de Oekraïners naar de knock-outfase gaan.

Duits international Werner valt uit

Leipzig kwam via Christoper Nkunku binnen tien minuten al op voorsprong en sloeg ook na rust snel toe. André Silva werkte een rommelige aanval even rommelig binnen voor Leipzig, waar 55-voudig Duits international Timo Werner al binnen twintig minuten met een enkelblessure uitviel.

Even probeerde de aanvaller, die uit een sliding geraakt werd op zijn linkerenkel, nog door te spelen. Hoofdschuddend liet hij zich daarna toch wisselen. Over precies drie weken speelt Duitsland op het WK tegen Japan haar eerste groepsduel.

Duits international Timo Werner valt uit bij Leipzig met enkelproblemen

Nadat de spanning behoorlijk was afgenomen, denderde Leipzig door. Dominik Szoboszlai en Dani Olmo scoorden. Daar had laatstgenoemde welgeteld 26 seconden voor nodig. Hij viel in, kreeg de bal uit een vrije trap, nam aan met links, schoot met rechts en zag de bal via de binnenkant van de paal binnenvallen.

Modric pakt record Yilmaz af

Real Madrid, waar Gouden Bal-winnaar Karim Benzema na een spierblessure weer op de bank zat, wist dat het bij winst op Celtic zeker was van groepswinst. Het publiek in Bernabéu zag een eerste helft met drie strafschoppen. Die van de thuisploeg werden benut, die van de bezoekers niet: 2-0 bij rust.

Luka Modric schoot zijn strafschop niet alleen overtuigend binnen, de Kroatische meester pakte er ook nog een record mee. Met z'n 37 jaar en 54 dagen is Modric nu de oudste speler in de Champions League die een strafschop heeft benut. Hij pakte het record af van huidig Fortuna Sittard-speler Burak Yilmaz.

Luka Modric schuift zijn strafschop uiterst beheerst binnen en pakt prompt een record

Na rust liep Real verder uit. Marco Asensio, die zijn tweede basisplaats van het seizoen had, rondde een aanval over rechts beheerst af. Vinícius Júnior maakte kort daarna de 4-0, alvorens Benzema zijn rentree maakte. Federico Valverde zette de vijfde goal op het scorebord. Portugees Jota redde de Schotse eer uit een vrije trap: 5-1.

Celtic wist al dat het als laatste zou eindigen in de groep. Sjachtar gaat de Europa League in.