NOS Sport

Phillies leiden in World Series, negatief record voor pitcher McCullers

Phillies leiden in World Series, negatief record voor pitcher McCullers

Philadelphia Phillies heeft de derde wedstrijd in de World Series gewonnen. Door een 7-0 thuiszege staan de Phillies nu met 2-1 voor in de best-of-7-serie.

Houston-pitcher Lance McCullers kreeg een ongewild record achter zijn naam. De startend werper kreeg als eerste ooit in de World Series liefst vijf homeruns te verduren.

Verborgen

Bryce Harper, Alec Bohm, Kyle Schwarber, Brandon Marsh en Rhys Hoskins sloegen de bal allemaal over de hekken. Na slechts vijf innings stond de eindstand al op het bord. Na afloop van de wedstrijd ging het vooral over de vraag of McCullers zijn worpen wel goed genoeg had verborgen.

Bekijk in de tweet hieronder de vijfde homerun van de wedstrijd:

Het zogeheten 'tippen' van pitches, waarbij de tegenstander duidelijk kan zien met welk effect de pitcher de bal zal gaan gooien, werd genoemd. "Ik krijg niet vaak zoveel ballen om de oren", reageerde McCullers op de persconferentie na afloop. "Ik kon het niet geloven. Ik ben verslagen, einde verhaal. Dit had niets te maken met 'tipping'."

De World Series worden woensdagavond in Philadelphia hervat. De Phillies hebben nog twee overwinningen nodig voor hun eerste kampioenschap sinds 2008. Houston won zijn enige titel in 2017.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl