NOS Sport

Phillies verrassend op voorsprong in World Series tegen Astros

Phillies knokken zich met indrukwekkende comeback naar winst tegen Astros

Philadelphia Phillies heeft verrassend de eerste wedstrijd van de World Series gewonnen van Houston Astros. De thuisploeg nam snel een 5-0 voorsprong, maar de Phillies kwamen langszij en in de verlenging pakten de bezoekers de winst: 5-6.

Vooraf gold Houston als uitgesproken favoriet voor de finalereeks van de play-offs, waarin in maximaal zeven wedstrijden wordt bepaald wie zich Amerikaans honkbalkampioen mag noemen. De ploeg stond in vier van zes laatste World Series - alleen in 2017 resulterend in de titel - en was in de play-offs van dit seizoen nog ongeslagen.

Dat de Phillies de World Series bereikten was al een verrassing. Na een slechte seizoenstart werd manager Joe Girardi ontslagen en ook de Nederlandse speler Didi Gregorius moest voortijdig uit Philadelphia vertrekken. Via een wildcard bereikte de ploeg alsnog de play-offs en uiteindelijk dus ook de finale daarvan, de World Series.

In de openingswedstrijd van de World Series maakten de Astros aanvankelijk de favorietenrol meer dan waar. Na drie innings stond de ploeg 5-0 voor. Dat was vooral te danken aan Kyle Tucker met twee homeruns en vier binnengeslagen punten.

In de vierde en vijfde inning trok Philadelphia de stand weer gelijk, onder meer doordat J. T. Realmuto en Alec Bohm elk twee ploeggenoten over de thuisplaat brachten. In de resterende vier reguliere innings maakten beide ploegen geen punten meer.

  • EPA
    Astros-werper Verlander kwam in de vierde inning in grote problemen
  • EPA
    Feest bij de Phillies na de verrassende zege over de Astros

In de tiende inning, de eerste van de verlenging, sloeg Realmuto voor Philadelphia opnieuw toe met een homerun. In de gelijkmakende slagbeurt kregen de Astros het tweede en derde honk bezet, maar de thuisploeg kon deze kansen niet verzilveren.

Déjà vu Dusty Baker

Het is voor het eerst sinds 2002 dat in de World Series een 5-0 achterstand wordt omgezet in winst. Dat deed Anaheim Angels tegen San Francisco Giants, destijds gecoacht door de huidige Astros-manager Dusty Baker.

Nu overkomt Baker dat dus opnieuw. De 73-jarige honkballegende heeft als speler en trainer een enorme staat van dienst, maar winst in de World Series ontbreekt nog altijd op zijn erelijst. Na de zeperd in de openingswedstrijd tegen de Phillies hebben de Astros nog zes duels om hun manager alsnog de hoofdprijs in het Amerikaanse honkbal te bezorgen. De tweede wedstrijd is komende nacht opnieuw in Houston.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl