EPA
NOS Sport

Nog immer uitgejouwde Astros opnieuw naar World Series, nu tegen Phillies

De World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen, gaat dit seizoen tussen Philadelphia Phillies en Houston Astros. Voor de Astros is het de vierde finale in zes jaar, de Phillies wachten al dertien jaar op een optreden in de eindstrijd.

De Astros bereikten de World Series door via een sweep af te rekenen in de best-of-sevenserie met New York Yankees: 4-0. Het vierde duel eindigde in een 6-5 zege.

In 2019 en vorig jaar verloor de ploeg uit Texas de World Series, van respectievelijk Washington Nationals en Atlanta Braves. In 2017 werd ten koste van LA Dodgers wel de titel gepakt.

Reuters
Pitchers Lance McCullers jr van de Astros

Die titel is nog altijd omstreden, omdat de Astros met technologie seinen van de Dodgers zouden hebben gestolen en die doorgaven aan de eigen slagmensen. Sindsdien heeft de ploeg voor veel fans afgedaan.

Uitgejouwd

"Ik weet dat er nog steeds mensen zijn die ons niet leuk vinden", zei pitcher Lance McCullers jr. van de Astros kort nadat zijn ploeg had afgerekend met de Yankees. "Ze zullen ons blijven uitjouwen, maar op een gegeven moment moet je ook respect hebben voor wat we presteren."

Want er is te weinig aandacht voor de sportieve prestaties, vindt McCullers jr. "Er is de afgelopen jaren veel gebeurd. Er is heel veel over gesproken, maar inmiddels heb ik er eigenlijk niets meer over te zeggen. We blijven ons plaatsen voor de World Series. We spelen steeds tegen de beste teams en blijven ze verslaan."

EPA
Feest bij de Phillies na de zege op San Diego Padres

De Astros kennen een uitstekend seizoen. In de reguliere competitie was de ploeg met 106 zeges ongenaakbaar. In de play-offs van de American League werd nog geen wedstrijd verloren.

Phillies met meer moeite naar finale

De Phillies kennen een wat moeizamere weg naar de World Series, met een derde plaats in de reguliere competitie. In de play-offs was de ploeg uit Philadelphia, die al veertien jaar op een MLB-titel wacht, eerder te sterk voor St. Louis Cardinals (2-0) en Atlanta Braves (3-1).

In de finale van de National League werd San Diego Padres met 4-1 geklopt. Het vijfde duel eindige zondag in een 4-3 zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl