NOS Sport

Atlanta Braves wint World Series, Albies draagt steentje bij aan vierde zege

Honkballers Atlanta Braves overtuigend naar winst World Series

Atlanta Braves is voor het eerst sinds 1995 winnaar van de World Series. De ploeg met tweede honkman Ozzie Albies in de gelederen verzekerde zich van de eerste titel sinds 1995 door Houston Astros met 7-0 te verslaan.

Daarmee is de eindstand in de serie 4-2 geworden, nadat de Astros twee dagen geleden de spanning plotseling nog hadden teruggebracht.

Albies was verantwoordelijk voor twee punten namens de Braves. De Curaçaoënaar kwam over de thuisplaat op homeruns van zijn ploeggenoten Jorge Soler en Dansby Swanson.

Met het winnen van de World Series treedt Albies in de voetsporen van Ralph Milliard (Florida Marlins), Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), de drie Nederlanders die eerder de Commissioner's Trophy wonnen.

Vierde MLB-kampioenschap Braves

Voor Atlanta Braves was het de vierde titel in de Major League Baseball, na 1914, 1957 en 1995. Houston Astros werd vier jaar geleden voor het eerst kampioen, maar bij het enige kampioenschap in de clubgeschiedenis werd er valsgespeeld.

Vreugde bij Jorge Soler en Ozzie Albies

Soler werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler. De rechtsvelder van Atlanta Braves sloeg onder meer drie homeruns in de World Series, waarvan eentje in het laatste duel.

In de derde inning leverde zijn klap meteen drie punten op, want onder anderen Albies liftte mee op het succes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl