NOS Sport

Amerikaanse honkballer Judge breekt met 62ste homerun record uit 1961

Aaron Judge slaat 62ste homerun en breekt record uit 1961

Honkballer Aaron Judge heeft zijn 62ste homerun van het seizoen geslagen. De Amerikaan van New York Yankees is daarmee alleen recordhouder in de American League, één van de twee leagues in de MLB.

De 30-jarige Judge sloeg de bal na een worp van Texas Rangers-pitcher Jesús Tinoco de tribunes. Judge, die in de dertien voorgaande wedstrijden maar één homerun had geslagen, kon zijn ploeg overigens niet aan de zege helpen. Texas won thuis in Arlington met 3-2.

President Biden feliciteerde Judge met zijn prestatie:

Judge evenaarde onlangs het American League-record van Roger Maris. In 1961, precies 61 jaar geleden, sloeg Maris 61 homeruns voor de Yankees. Slechts drie spelers sloegen ooit meer homeruns in de MLB. Zij kwamen alle drie uit voor een club uit de National League en bij alle drie hing er een zweem van doping omheen.

Mark McGwire van St. Louis Cardinals sloeg 70 homeruns in 1998 en 65 het jaar erop, maar gaf later toe verboden steroïden te hebben gebruikt. Barry Bonds kwam in 2001 op 73 homeruns namens San Francisco Giants, terwijl Sammy Sosa van Chicago Cubs tussen 1998 en 2011 tot 66, 65 en 63 homeruns kwam.

Ook rond Bonds en Sosa waren er verdenkingen van doping, maar zij ontkenden verboden prestatieverhogende middelen te hebben gebruikt.

Afgelopen week wist Judge het recordaantal van 61 te evenaren:

Honkballer Judge evenaart homerunrecord uit 1961 in de American League

De kans dat Judge dit seizoen in de buurt komt van de aantallen van Bonds, McGwire en Sosa is bijzonder klein. De Yankees spelen vanavond de laatste wedstrijd in het reguliere seizoen, opnieuw tegen Texas Rangers.

Play-offs

Op 11 oktober beginnen de play-offs voor de Yankees. Tegenstander in die best-of-five-serie is de winnaar van de Wild Card-serie tussen Cleveland Guardians en Tampa Bay Rays. Ook Houston Astros, de beste ploeg in de American League in het reguliere seizoen, is al zeker van die fase in de play-offs.

Bekijk hieronder het schema van de play-offs. In de laatste speelronde van de reguliere competitie kan hier niets meer aan veranderen.

In de National League hebben Los Angeles Dodgers (als beste in de hele competitie) en titelverdediger Atlanta Braves (met pitcher Kenley Jansen en de geblesseerde Ozzie Albies) zich verzekerd van de eerste twee plekken in de reguliere competitie.

Seattle Mariners (na 21 jaar) en Philadelphia Phillies (na 11 jaar) zijn sinds lange tijd weer van de partij in de play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl