Lazio-legende Candreva toont Feyenoord hoe het moet, Hateboer helpt Atalanta

Feyenoord, opgelet! Vanavond heeft het bescheiden Salernitana laten zien hoe je moet winnen van Lazio, een prestatie die de Rotterdammers donderdag nodig hebben om te overwinteren in de Europa League.

Salernitana stuntte in de Serie A, dankzij een Lazio-legende, in Rome: 1-3.

Antonio Candreva

Liefst 192 wedstrijden speelde Antonio Candreva voor Lazio, de club uit zijn geboortestad Rome. In vijf seizoenen groeide hij uit tot publiekslieveling, vaste waarde in het Italiaanse elftal en hij wilde graag langer blijven.

Lazio dacht daar echter anders over en verkocht de middenvelder in de zomer van 2016 aan Internazionale, dat toen nog onder leiding stond van Frank de Boer. Inmiddels is Candreva 35 jaar en teamgenoot van Tonny Vilhena bij het bescheiden Salernitana.

Zijn laatste interland speelde hij al bijna vijf jaar geleden. Maar nog altijd laat hij af en toe zijn klasse zien. Zoals vanavond toen hij met Salernitana op bezoek ging bij zijn oude liefde Lazio.

Antonio Candreva is middelpunt van de vreugde na zijn wonderschone treffer tegen zijn oude club Lazio.

In de 51ste minuut nam Candreva een dieptepass aan met de buitenkant van de rechtervoet. Een keer liet hij de bal stuiteren op het gras om die vervolgens met een subtiel lobje over de wanhopig in de lucht graaiende Lazio-doelman Ivan Provedel te duwen.

De wondergoal van Candreva was de gelijkmaker voor Salernitana, nadat Mattia Zaccagni kort voor rust de score had geopend. En het was het startsein voor meer onheil voor de thuisploeg, want Federico Fazio en Boulaye Dia maakten de vernedering compleet: 1-3.

Oud-Feyenoorder Vilhena viel in de slotfase in bij de ploeg uit Salerno.

Hateboer helpt Atalanta aan zege

Door de nederlaag liep Lazio de tweede plaats in de Serie A achter koploper Napoli mis. Die is voorlopig in handen van Atalanta Bergamo, dat met 2-0 won bij Empoli.

Lookman en Hateboer na de tweede goal van Atalanta

Hans Hateboer, niet opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het aanstaande WK, maakte na ruim een halfuur het openingsdoelpunt na voorbereidend werk van Teun Koopmeiners en Ademola Lookman.

Op slag van rust kreeg Koopmeiners, wel in de voorselectie, met een penalty een uitgelezen kans om de marge te verdubbelen. Keeper Guglielmo Vicario pareerde de inzet van de linkspoot echter.

Tv-kijker De Roon

Dat zag ook ploeggenoot Marten de Roon vanuit zijn huiskamer. De Oranje-international kampt momenteel met een hamstringblessure en hoopt op tijd fit te zijn voor het WK.

In de tweede helft maakte Atalanta via Lookman alsnog de tweede treffer. Bij Empoli bleef Sam Lammers het gehele duel op de bank.

AC Milan onderuit in Turijn

AC Milan kon later op de avond de tweede plaats overnemen, maar ging verrassend met 2-1 onderuit tegen Torino.

Torino moest vanaf de aftrap alle zeilen bijzetten tegen de regerend landskampioen en dat kostte oud-Ajacied Perr Schuurs al na een kwart wedstrijd een gele kaart. Toch was het de thuisclub die binnen twee minuten de wedstrijd compleet op zijn kop zette.

Perr Schuurs viert van bovenaf mee na de 1-0 van Koffi Djidji tegen AC Milan.

Eerst was het de Ivoriaan Koffi Djidji die de bal pardoes achter doelman Ciprian Tatarusanu kopte en twee minuten later lag ook de 2-0 al in de touwen. Dit keer was het de Rus Aleksej Mirantsjoek die de verre hoek vond met een knappe schuiver.

Na rust had Torino niets meer in te brengen, toch was er een blunder van doelman Vanja Milinkoviv-Savic en verdediger Alessandro Buongiorno nodig om Junior Messias de kans te geven de bal in het verlaten doel van Torino te plaatsen.

Wat Milan, met de ingevallen Sergiño Dest, daarna ook probeerde, Torino hield stand. Koploper Napoli won zaterdag al met 4-0 van Sassuolo en heeft inmiddels vijf punten voorsprong op de rest.