Max Verstappen nadat hij eerste was geworden in de kwalificatie
NOS Nieuws

Wekdienst 30/10: Presidentsverkiezingen in Brazilië • Verstappen jaagt op zege 14 in Mexico

Goedemorgen! Allereerst een check: heb je je klok verzet? De wintertijd is namelijk ingegaan en de klok moet een uur terug. Daarnaast zijn er presidentsverkiezingen in Brazilië, waar de linkse oud-president Lula aan kop gaat in de peilingen, maar de hete adem voelt van zittend president Bolsonaro.

Eerst het weer: een zwakke tot matige zuidenwind voert nog altijd warme lucht aan. Het wordt 18 tot 22 graden met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog. Ook morgen is het zacht met 18 graden, maar daarna gaat de temperatuur geleidelijk omlaag. Dat gaat gepaard met wisselvalliger weer.

Het weer van 30 oktober

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Prinses Margriet en prinses Beatrix zijn aanwezig bij het jubileum van het Prinses Christina Concours in Den Haag. Het muziekconcours, vernoemd naar hun drie jaar geleden overleden zus, bestaat 55 jaar.
  • In Brazilië zijn de presidentsverkiezingen. De huidige rechtse president Bolsonaro neemt het op tegen de linkse oud-president Lula. In peilingen gaat Lula aan kop, maar Bolsonaro lijkt steeds dichterbij te komen.
  • Vanavond strijden Formule 1-coureurs in de Grote Prijs van Mexico. Wereldkampioen Max Verstappen start vanaf poleposition. De race is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Een samenvatting en analyse van de race is te zien op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 1 vanaf 23.15 uur.

Wat heb je gemist?

President Yoon van Zuid-Korea heeft een periode van nationale rouw afgekondigd vanwege de halloweenramp in Seoul. In de smalle straatjes van het uitgaansdistrict Itaewon werden tijdens een extreem drukke halloweenviering zeker 151 mensen doodgedrukt en vertrapt. Tientallen anderen raakten gewond.

Op de rampplek betuigde Yoon zijn medeleven aan de nabestaanden en wenste de gewonden een spoedig herstel toe. Ook kondigde hij maatregelen aan die herhaling van deze gebeurtenissen moeten voorkomen.

De Nederlandse student Tim zag de chaos van dichtbij:

Tim zag de chaos in Seoul van dichtbij: 'Echt een horrorfilm'

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De zomertijd is ten einde gekomen, de klok is vannacht een uur teruggezet. Om 03.00 uur werd de tijd verzet naar 02.00 uur. Daardoor heb je een uurtje langer kunnen slapen, en wordt het vanavond eerder donker.

Hoe zit het eigenlijk met winter- en zomertijd? Bekijk het in deze video.

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl