Rico Verhoeven
NOS Sport

Verhoeven wint op eigen evenement van Gerges, zijn zestiende kickbokszege op rij

Rico Verhoeven heeft zijn eerste kickbokspartij in ruim een jaar tijd gewonnen. De zwaargewicht was te sterk voor Hesdy Gerges en boekte daarmee zijn zestiende zege op rij.

Vanaf de derde ronde maakte Verhoeven het verschil: Gerges ging in die ronde acht seconden neer. Aan het einde van de vijfde ronde viel het doek voor Gerges. Uiteindelijk won Verhoeven op TKO (technisch knock-out).

Het gevecht vond niet plaats onder de vlag van Glory, de bond waarvan de 33-jarige Verhoeven sinds 2014 kampioen is. Maar van Hit It, een door Verhoeven zelf opgezet showevenement. Vanavond was de eerste editie in de Rotterdamse Ahoy.

Bloederig gevecht

Het was voor Verhoeven zijn eerste gevecht in ruim een jaar tijd. Hij kwam niet meer in actie sinds oktober vorig jaar, toen hij in een bloederig gevecht in Gelredome te sterk was voor Jamal Ben Saddik.

De 33-jarige Verhoeven beseft dat hij als kickbokser niet het eeuwige leven heeft. "Ik zeg niet dat ik volgend jaar stop, maar ik zit wel in de nadagen van mijn carrière. Ik wil de tien jaar volmaken en daarna zien we wel wat er gebeurt."

Verhoeven: 'Tien jaar volmaken en daarna zien wat er gebeurt'

De 38-jarige Gerges sloot zijn carrière af met de nederlaag tegen Verhoeven. De Amsterdammer was op voorhand niet de meest aansprekende tegenstander voor de wereldkampioen. Omdat andere kickboksers van Glory geen toestemming kregen om mee te werken aan het evenement van Verhoeven, was de spoeling dun wat betreft mogelijke opponenten.

Verhoeven zal waarschijnlijk in het voorjaar zijn titel weer moeten verdedigen bij Glory. Dat deed hij eerder liefst tien keer met succes. Een exacte datum en tegenstander zijn nog niet bekend, al zal het waarschijnlijk Alistair Overeem gaan worden. Die was eerder deze maand nog te sterk voor Badr Hari.

"Het is nog niet helemaal officieel, maar het gaat volgens mij wel gebeuren", zegt Verhoeven over het aanstaande gevecht tegen Overeem. "Ik ben benieuwd en heb er vooral heel veel zin in. Ik ben er klaar voor."

Verhoeven: 'Ik ben klaar voor gevecht met Overeem'

Op Hit It werden dans en muziekoptredens gecombineerd met kickbokspartijen, van professionele vechters en amateurs. Mede-oprichter Verhoeven had zich voor het concept laten inspireren door de halftime show bij de Super Bowl in het American football.

Onder anderen oud-wielrenner Michael Boogerd betrad de ring, hij won in een boksduel op punten van tv-persoonlijkheid Dan Karaty.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl