NOS Schaatsen

Nuis loopt liesblessure op en moet kwalificatietoernooi mogelijk missen

Nuis geblesseerd vlak voor wedstrijd: 'Pang, alsof er een breinaald in mijn been stak'

Kjeld Nuis heeft een dag voor het openingsweekeinde van het schaatsseizoen een liesblessure opgelopen. Nuis laat vrijdagochtend in het ziekenhuis een echo maken die uit moet wijzen hoe ernstig zijn blessure is.

De olympisch kampioen op de 1.500 meter heeft zich al afgemeld voor de 500 meter van vrijdag. Hij vreest het hele kwalificatietoernooi voor de eerste wereldbekers te moeten missen, maar wacht de uitkomst van de echo af.

'Alsof er een breinaald in werd gestoken'

Nuis was donderdagmiddag op het ijs van Thialf bezig aan een snel rondje toen hij zijn blessure opliep. "Het voelde alsof iemand er een breinaald in stak", omschreef de rijder van Reggeborgh de pijnscheut.

Kjeld Nuis

Nuis maakte geen schaatsslag meer af, gleed voorzichtig naar de rand van de baan en verliet Thialf niet veel later gedesillusioneerd.

Zaterdag staat Nuis' favoriete afstand, de 1.500 meter, op het programma. Zondag is hij ook een van de kanshebbers op de 1.000 meter.

De blessure lijkt echter een streep te zetten door zijn eerste seizoenshelft. Op het kwalificatietoernooi plaatst de topvijf per afstand zich voor de eerste vier wereldbekers.

  • NOS
    Het schaatsprogramma van vrijdag
  • NOS
    Het schaatsprogramma van zaterdag
  • NOS
    Het schaatsprogramma van zondag

Na twee seizoenen waarin hij een moeilijke aanloop kende, verliep de afgelopen zomer weer eens zorgeloos voor Nuis.

Twee jaar geleden liep hij in de voorbereiding op het seizoen corona op en afgelopen jaar belandde hij met een ontstoken hartzakje in het ziekenhuis, een gevolg van zijn coronavaccinatie.

Desondanks wist hij in Peking zijn olympische titel op de 1.500 meter te prolongeren. Nuis sloot het seizoen in maart af met winst op de 1.000 en de 1.500 meter bij de wereldbekerfinale in Thialf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl