NOS VoetbalAangepast

Oranje-internationals met PSG niet langs Real; Martens raakt lat tegen rivaal

Haar uithaal op de lat van Real Madrid aan het begin van de eerste helft leek een voorbode te zijn van een spectaculaire Champions League-avond. Maar na 90 minuten bliezen Lieke Martens en Jackie Groenen toch met een onbevredigd gevoel de aftocht.

In een karig bezet Alfredo di Stefano-stadion hielden Real Madrid en Paris Saint-Germain - met de twee Oranje-internationals - elkaar op 0-0.

Jackie Groenen wordt gestuit door Real Madrid-goalie Misa Rodriguez.

Real Madrid mag dan een van de grootste namen zijn in het internationale voetbal, de vrouwentak bestaat pas sinds 2020. Maar in die twee jaar is Real Madrid Femenino, mede dankzij grote transfers als de Schotse Caroline Weir en de Braziliaanse Kathellen, wel bezig aan een imposante opmars.

Paris Saint-Germain wist in 2021 voor het eerst de hegemonie van Olympique Lyonnais in eigen land te breken. Dat lukte niet in de finale van de Champions League van 2017 (de tweede voor PSG na 2015), toen Lyon pas na strafschoppen aan het langste eind trok.

Gebrand op succes

De Parijse grootmacht is dan ook gebrand, net als bij de mannen, op succes in de Champions League en trok daarvoor onder anderen Martens (van Barcelona) en Groenen (van Manchester United) aan.

Vorige week moest Martens verstek laten gaan vanwege een coronabesmetting. Ze zag lijdzaam toe hoe haar ploeg met 1-0 ten onder ging tegen Chelsea. In het uitduel met Real Madrid lieten Martens en Groenen zich gelden.

Real liet echter zien gegroeid te zijn sinds de groepsfase vorig seizoen, toen PSG nog met 2-0 en 4-0 te sterk was. Nadat Martens voor rust de lat had getroffen, was de thuisploeg na rust het dichtst bij de openingstreffer. Een schot van spits Esther González raakte de paal.

In dezelfde poule won Chelsea met liefst 8-0 van FC Vllaznia uit het Albanese Shkodra. De Australische goalgetter Sam Kerr maakte er vier. De Deense Pernille Harder kwam tot drie stuks. Aniek Nouwen bleef de hele wedstrijd op de bank.

Roord, Janssen en Wilms blijven foutloos

Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms zijn na twee duels nog foutloos in de Champions League met VfL Wolfsburg. Na de 4-0 thuiszege op het Oostenrijkse St. Pölten volgde een 2-0 overwinning op bezoek bij Slavia Praag.

Met 34 tegen 5 doelpogingen mag best gesproken worden van eenrichtingsverkeer in Praag, maar de Tsjechische defensie en vooral doelvrouw Olivie Lukásová hielden de schade beperkt. Uiteindelijk vonden alleen Jule Brand en Ewa Pajor het net.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl