PSG
NOS VoetbalAangepast

Groenen maakt fraaie recordtransfer naar het Paris Saint-Germain van Martens

Jackie Groenen verhuist van Manchester United naar Paris Saint-Germain, dat 150.000 euro voor haar betaalt. Met dat bedrag is Groenen de duurste Nederlandse vrouw ooit.

De 27-jarige middenvelder heeft voor drie jaar getekend bij de Franse topclub en treft daar collega-international Lieke Martens. De linksbuiten verruilde FC Barcelona deze zomer transfervrij voor PSG.

Zaakwaarnemer Guido Albers heeft flink wat werk moeten verzetten om de transfer van Groenen rond te krijgen. "Er is veel onzekerheid geweest en Manchester United werkte niet echt mee", zegt Albers.

Gunfactor in het bedrag

"Toen ze bij Manchester United tekende (in 2019, red.) hadden ze beloofd een team te bouwen om na de promotie naar het hoogste niveau in Engeland binnen een jaar Europees voetbal te halen", vervolgt Albers.

Dat lukte Manchester United niet, zelfs niet met de komst van de nodige Amerikaanse versterkingen. Drie jaar op rij werd de club vierde in de FA Women's Super League.

"Toen heb ik gezegd: Jackie is hier gekomen met deze ambitie en ze heeft er alles aan gedaan. Nu komt het neer op de gunfactor", aldus Albers. "Uiteindelijk heeft iemand van de board toch gezegd: 'Zo'n bedrag (voor een speelster met een contract van een jaar en die transfervrij gekomen is) moeten we aanpakken'."

Bij PSG heeft Groenen een beter uitzicht op Europees succes. Elf jaar geleden nam de club voor het eerst deel aan de Champions League en in 2015 en 2017 was de Franse grootmacht zelfs verliezend finalist.

Vijftienjarige

Het buitenland is geen onbekend terrein voor Groenen, die in 2011 al een avontuur aanging bij SGS Essen en sindsdien niet meer in Nederland speelde. Na Essen volgden FCR 2001 Duisburg, Chelsea, FFC Frankfurt en Manchester United als werkgevers.

In Duisburg speelde Groenen al twee seizoenen met Martens, die daarna via Zweden in 2017 bij FC Barcelona belandde. In Parijs treffen de twee Oranje-internationals elkaar weer.

PSG begon vorige week met een 2-0 overwinning aan het nieuwe seizoen, Martens scoorde al binnen vijf minuut bij haar debuut voor de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl