Jill Roord

Roord scoort bij ruime zege Wolfsburg in groepsfase Champions League

De voetbalsters van VfL Wolfsburg zijn sterk begonnen aan het Champions League-seizoen. In eigen huis werd St. Pölten uit Oostenrijk met 4-0 verslagen. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Oranje-international Jill Roord.

Bij Wolfsburg stonden naast Roord ook Lynn Wilms en aanvoerster Dominique Janssen in de basis.

Oppermachtig Wolfsburg

Wolfsburg, de koploper in de Bundesliga, was de hele wedstrijd heer en meester. Al na acht minuten stond de 1-0 op het scorebord, dankzij een doelpunt van Ewa Pajor. De 25-jarige Poolse maakte niet veel later ook de 2-0.

Pajor was ook na rust weer belangrijk voor de Duitse ploeg. Ze gaf de voorzet bij de 3-0 van Lena Lattwein. Daarna controleerde Wolfsburg de wedstrijd en werden er vijf wissels toegepast. Veel kansen creëerde de thuisploeg niet meer, maar Roord maakte in de negentigste minuut nog wel de 4-0.

PSG incasseert nederlaag

Tweevoudig Champions League-finalist Paris Saint-Germain is het toernooi met een nederlaag begonnen. De thuiswedstrijd tegen Chelsea werd met 0-1 verloren. Bij de Franse club stond Jackie Groenen in de basis, terwijl de zieke Lieke Martens ontbrak in de selectie. Bij Chelsea zat Aniek Nouwen de hele wedstrijd op de bank.

De eindstand stond al na 27 minuten spelen op het scorebord. Het doelpunt werd gemaakt door Millie Bright.