ANP
NOS Voetbal

Nederlands onderonsje: Miedema versus Van de Donk in Champions League-groep

Nederlandse onderonsjes in de Champions League voor vrouwen: Vivianne Miedema (Arsenal), Olympique Lyon-speelsters Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola, en Lineth Beerensteyn van Juventus treffen elkaar in groep C.

Oud-international Manon Melis verrichte de loting, die uitwees dat Arsenal en Juventus het tegen de regerend Champions League-winnaar Olympique Lyon mag opnemen.

FC Zürich maakt groep C compleet. Miedema's Arsenal bereikte vorige week de groepsfase door Ajax over twee wedstrijden te verslaan. De Nederlandse spits maakt het winnende doelpunt tegen de Amsterdammers.

ANP
Vivianne Miedema scoort tegen Ajax

Het Paris Saint-Germain van Lieke Martens en Jackie Groenen is ingedeeld in groep A, die verder bestaat uit Chelsea, Real Madrid en nieuwkomer KS Vllaznia uit Albanië. Ook Martens was belangrijk in de voorronde van de Champions League. BK Häcken werd twee keer verslagen. Martens scoorde in beide wedstrijden.

Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms nemen het met Wolfsburg op tegen Slavia Praag, St. Pölten en AS Roma (groep B). De laatste groep bestaat uit Bayern München, FC Rosengård, SL Benfica en FC Barcelona, verliezend finalist vorig seizoen.

De Women's Champions League wordt op 19 oktober afgetrapt. De finale van het toernooi vindt op 2 maart in het Eindhovense Philips Stadion plaats. Het speelschema is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl