Doelpunt Martens brengt PSG dichter bij Champions League, Groenen debuteert

Mede door kopgoal Martens is PSG stap dicht bij Champions League

Paris Saint-Germain heeft in de laatste kwalificatieronde van de Champions League voor vrouwen thuis met 2-1 gewonnen van het Zweedse BK Häcken. Jackie Groenen, die debuteerde nadat ze eerder deze maand overkwam van Manchester United, en Lieke Martens stonden in de basis bij PSG.

In het Stade Jean Bouin opende Martens na veertien minuten de score voor haar ambitieuze nieuwe Franse club (ze speelde eerst voor FC Barcelona), op aangeven van de Zwitserse international Ramona Bachmann. Tien minuten later maakte Häcken gelijk via Marika Bergman Lundin.

BK Häcken staat in de Zweedse competitie op een vierde plaats, maar wist het lang spannend te houden tegen PSG, dat dit seizoen een aanval wil doen op de hegemonie van Olympique Lyon, de huidige titelverdediger in de Champions League. PSG is de Franse competitie (evenals Lyon) begonnen met twee overwinningen.

Bevrijdende 2-1

BK Häcken, de club van keepster Loes Geurts die ontbrak omdat ze deze maand verwacht te gaan bevallen, leek een gelijkspel uit het vuur te slepen. Totdat Kadidiatou Diani kort voor tijd de bevrijdende 2-1 maakte.

Jackie Groenen werd tijdens haar debuut na 72 minuten naar de kant gehaald.

Groenen, onlangs door PSG overgenomen van Manchester United, stond toen al niet meer op het veld. Zij werd twintig minuten voor tijd vervangen. Martens ging in blessuretijd naar de kant.

De return is volgende week woensdag. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.