Aankomst Glennis Grace bij de rechtbank
NOS NieuwsAangepast

Eis tegen Glennis Grace: 200 uur taakstraf en maand voorwaardelijk

  • Wilco Tielemans

    redacteur Online

  • Wilco Tielemans

    redacteur Online

De officier van justitie eist een taakstraf van 200 uur en een maand voorwaardelijke celstraf tegen zangeres Glennis Grace. Ze staat terecht voor haar aandeel in de mishandeling van enkele Jumbo-medewerkers, eerder dit jaar.

Onder grote belangstelling begon vanochtend de rechtszaak tegen de 44-jarige Grace. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade.

De supermarktruzie speelde zich op zaterdagavond 12 februari af in een Jumbo-vestiging in het centrum van Amsterdam. De zoon van Glennis Grace rookte in de winkel een e-sigaret, werd daarop aangesproken door personeel en de winkel uit gezet.

'Beter moeten nadenken'

Grace, die in het echt Glenda Batta heet, zou daarna samen met haar ex, haar zoon en enkele anderen op gewelddadige wijze verhaal zijn gaan halen bij het filiaal. De zangeres werd gearresteerd en moest een paar dagen in de cel blijven.

Tegen de rechter zei ze dat haar zoon die bewuste avond met een "behoorlijk gehavend gezicht" thuis was gekomen. Ze noemde het roken "stom, heel stom" en gaf na het zien van bewakingsbeelden toe dat het verhaal van de gebeurtenissen die avond "wel iets anders was" dan haar zoon haar in eerste instantie verteld had.

Ze bood in de rechtszaal haar excuses aan de slachtoffers aan. "Sorry voor hetgeen wat jullie is aangedaan", zei ze, terwijl ze de supermarktmedewerkers aankeek.

Tegen een van de mannen zou ze in februari volgens het Openbaar Ministerie hebben gezegd: "Motherfucker, ik snijd je de keel door als je het de volgende keer weer doet."

Ontkenning

De zangeres ontkent dat ze iemand heeft bedreigd in de winkel. Het geweld en de mishandeling bestond volgens de officier van justitie uit het vastpakken en achternarennen van de Jumbo-medewerkers. Ook zou ze een medewerker tegen het hoofd hebben geslagen en een knietje of trap hebben gegeven.

De ex-vriend van de zangeres wordt ook verdacht van mishandeling en bedreiging. Zo is hij volgens de officier van justitie op een supermarktmedewerker gaan zitten terwijl hij riep: "Als je nog een keer met je tengels aan een jongen van 15 zit, dan pak ik mijn mes en steek ik een oog uit je kop en sla al je tanden uit je bek, pannenkoek". Tegen hem is ook 200 uur taakstraf en een maand voorwaardelijk geëist.

Tijdens de rechtszaak werden bewakingsbeelden getoond van de bewuste avond. De advocaten van Grace benadrukken dat er ook goed op te zien is dat de zangeres probeert de ruziënde partijen uit elkaar te trekken. Ze zeggen dat hun cliënt in een mediastorm terecht is gekomen en dat haar carrière kapot is gemaakt.

Morgen komen de zoon van Grace en een vriend van hem voor de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl