NOS Nieuws

Alles wijst erop dat de deal tussen Elon Musk en Twitter vrijdag rond is

  • Nando Kasteleijn

    redacteur Tech

  • Nando Kasteleijn

    redacteur Tech

Miljardair en Tesla-baas Elon Musk gaat ervan uit dat hij aanstaande vrijdag de overname van Twitter afrondt. Dat heeft hij gezegd tegen bankiers die hem helpen met de financiering van de overname, melden Bloomberg en de Financial Times.

Vrijdagmiddag om 17.00 uur New Yorkse tijd verloopt de door de rechtbank afgekondigde deadline. Die werd ingesteld vanwege een hoog opgelopen zakenconflict tussen de twee partijen, omdat Musk van de deal af wilde. Mocht de deadline niet worden gehaald, dan gaat die zaak alsnog door.

Kans op mislukking klein

Met de toezegging van Musk aan de bankiers lijkt de veelbesproken overname nu toch rond te komen. Al moet daarbij worden aangetekend: in dit verhaal is niks zeker totdat het echt zo is.

Musk betaalt 44 miljard dollar voor het socialemediaplatform. 13 miljard dollar daarvan leent hij van banken. Voor hen is de deal minder aantrekkelijk dan dit voorjaar: de situatie op de financiële markten is nu minder gunstig, waardoor hun kosten 500 miljoen dollar hoger uitvallen, schrijft Bloomberg.

Onrustige maanden

Musk deed in april een bod op het techbedrijf en rondde de deal - ongebruikelijk snel - diezelfde maand nog af. Maar al snel sloeg de twijfel toe bij de zakentycoon, naar eigen zeggen omdat Twitter hem niet naar waarheid had geïnformeerd over de hoeveel nep- en spam-accounts op het platform. Deze zomer blies hij de koop eenzijdig af, waarna Twitter hem voor de rechter daagde.

Die zaak zou in de week van 17 oktober voor de rechter komen. Maar Musk haalde bakzeil en besloot iets minder dan twee weken voor die datum dat hij het bedrijf tóch wilde kopen. Twitter reageerde daar in eerste instantie terughoudend op, aldus mediaberichten. Inmiddels is het duidelijk dat beide partijen hun best doen om alles tot een goed einde te brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl