Uithaal Köhlert en intikker Sarr helpen Heerenveen aan late zege in Volendam

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft bij FC Volendam een late overwinning opgehaald. De Friezen versloegen de Volendammers met 3-1 door goals van Mats Köhlert en Amin Sarr in de 85ste en 87ste minuut.

Door het resultaat meldt Heerenveen zich op de zevende plaats in de eredivisie en blijft Volendam hekkensluiter met FC Emmen. De Noord-Hollanders hebben wel een slechter doelsaldo.

Goede start Volendam

Volendam begon prima en creëerde aardig wat kansen. De eerste was voor Benaissa Benamar die een spetterend schot tegen de onderkant van de lat zag eindigen.

Ibrahim El Kadiri leek daarna met een krullend schot buiten bereik van doelman Andries Noppert te scoren voor Volendam, maar Köhlert redde op de lijn met het hoofd.

Robert Mühren dacht uit een vrije trap van El Kadiri wel de ban te breken, maar na beraad van de videoscheidsrechter werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Heerenveen komt bovendrijven in 'chaos' en Volendam 'baalt ontzettend'

Het was vervolgens aan de andere kant wel raak. Na een duel tussen Köhlert en Daryl van Mieghem stond Sydney van Hooijdonk precies op de goede plek om de 0-1 te maken.

Toch kreeg Volendam voor rust waar het recht op had. Mühren zag dit keer zijn intikker van dichtbij wel worden gehonoreerd na een voorzet van Carel Eiting.

Duel even stilgelegd

De wedstrijd stevende in de rommelige tweede helft af op een gelijkspel en werd na 67 minuten even stilgelegd vanwege een onweersbui.

Heerenveen greep dankzij een mooie diagonale uithaal via Köhlert (na een mooie pass van Thom Haye) de winst. Sarr maakte direct erna het Friese feest compleet met een intikker.