Emmen en Volendam spelen gelijk en maken Vitesse hekkensluiter

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - FC Volendam

FC Emmen en FC Volendam hebben in Drenthe met 1-1 gelijkgespeeld. Daarmee laten de nummers één en twee van de eerste divisie van vorig seizoen de laatste plaats in de eredivisie in ieder geval voor even aan Vitesse, dat zaterdag op bezoek gaat bij SC Cambuur.

Stand eredivisie

Beide ploegen hadden vijf van hun laatste zes wedstrijden verloren en zochten in de kelderkraker een overwinning. FC Emmen-coach Dick Lukkien voerde enkele opmerkelijke wijzigingen door. Op doel kreeg Mickey van der Hart de voorkeur boven Eric Oelschlägel en spits Richairo Zivkovic moest zijn doelpuntloze start van het seizoen bekopen met een plek op de bank.

Megamisser El Messaoudi

Met slechts zeven doelpunten in de eerste negen speelrondes maakte Emmen dit eredivisieseizoen de minste doelpunten en ook tegen Volendam bleek het net vinden een groot euvel. Een drie-tegen-één-situatie richting het Volendam-doel werd verprutst en Ahmed El Messaoudi liet twee grote kansen liggen.

Ahmed el Messaoudi baalt
  • m
    Lucas Bernadou valt uit
  • .
    Een tackle van Jari Vlak op Robert Mühren
    Mickey van der Hart is terug in de eredivisie

Eerst schoot El Messaoudi van dichtbij over en daarna gleed hij de bal niet in een leeg doel, maar in de handen van Volendam-keeper Filip Stankovic, die ook nog een fraaie redding in huis had op een schot van Mark Diemers. Zo vielen er geen doelpunten in de eerste helft.

El Messaoudi maakt misser goed

Aan de andere kant was Volendam slechts sporadisch gevaarlijk. Na rust bracht Volendam-coach Wim Jonk met Achraf Douiri en Walid Ould-Chikh verse krachten en kwamen de bezoekers beter voor de dag. In de 64ste minuut kapte Ould-Chikh, nadat zijn broer Bilal geblesseerd was uitgevallen, zich vrij en schoot hij Volendam met links op voorsprong.

Drie minuten later was het alweer gelijk. El Messaoudi maakte zijn missers van voor rust goed door een voorzet van Rui Mendes in het doel te werken. Met kansen voor onder anderen Emmen-invaller Zivkovic en Mohamed Bouchouari bleef het tot ver in blessuretijd spannend, maar meer goals vielen er niet aan de Oude Meerdijk.

El Messaoudi stapte met dubbelgevoel van het veld na kelderkraker: 'Kreeg grote kansen'