In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Zoekactie naar lichamen slachtoffers bootongeluk nog altijd zonder resultaat

Politie, KNRM, Kustwacht en vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) hebben vandaag op en rond Terschelling weer gezocht naar de twee vermiste opvarenden na het bootongeluk van vrijdag. Die werden ook vandaag weer niet gevonden. Aan het begin van de avond werd de zoektocht gestaakt. Morgen wordt er verder gezocht.

Bij de zoektocht werden acht boten van de KNRM ingezet. En aan het begin van de middag ging een boot van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen het water op. "Dat heeft te maken met tij, dan wordt het laag water", zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid tegen Omrop Fryslân. Het is dezelfde boot als waar de politie zaterdag ook mee zocht.

De politie hoopte met het lage water dat de lichamen bijvoorbeeld te zien zouden zijn op zandbanken, die om de vaargeul heen liggen. Er werd niet alleen op het water gezocht, ook een politiehelikopter zocht mee.

SAR team

Ook de vrijwilligers van Search and Rescue Nederland waren weer actief. Eerder leek het erop dat ze niet mee konden zoeken, omdat er geen plek zou zijn op de veerboot voor de mensen en het materieel. Uiteindelijk zijn ze toch met 26 mensen op het eiland aangekomen, omdat ze door een speciale boot van Rijkswaterstaat werden opgehaald.

Volgens de politiewoordvoerder leeft de zoektocht op het eiland. "Er worden extra rondes gemaakt over de stranden om zicht te krijgen." De politie zegt verder dat het iedereen vrij staat om op het eiland mee te zoeken en roept opnieuw de beroeps- en pleziervaart op om mee te zoeken op het water.

Door de botsing tussen een watertaxi en een snelle veerboot kwamen vier mensen om het leven. De lichamen van twee slachtoffers, mannen van 46 en 57, werden al snel gevonden. De lichamen waarnaar nog wordt gezocht, zijn van een man en een jongen van 12.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl