Hulpdiensten in de haven van Harlingen
NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij aanvaring Terschelling, vrees voor lot twee anderen

Bij een aanvaring tussen een snelboot en een watertaxi bij Terschelling zijn twee mensen omgekomen. Een woordvoerder van de veiligheidsregio heeft dat gezegd. Volgens hem zijn er nog twee vermisten, onder wie mogelijk een kind van 12.

De hoop dat ze levend worden teruggevonden is door de kustwacht opgegeven. Wel wordt nog gezocht naar lichamen. Volgens de kustwacht is er in het gebied veel stroming, waardoor iemand die te water raakt snel kan afdrijven. Het zoekgebied wordt daarom steeds verder uitgebreid.

Het ongeluk gebeurde rond 07.15 uur bij het Schuitengat, een geul in de Waddenzee een paar honderd meter uit de kust van Terschelling. De watertaxi Stormloper had volgens de Veiligheidsregio acht opvarenden en kwam door onbekende oorzaak in aanvaring met snelboot Tiger van rederij Doeksen.

Drie van hen zijn gewond naar Harlingen gebracht en vanuit daar naar verschillende ziekenhuizen in Friesland. Een vierde is vanaf Terschelling met een helikopter naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht.

De beschadigde watertaxi

De watertaxi was gezonken, maar inmiddels is het wrak weer boven water gehaald. Het vaartuig werd vervolgens naar ondiep water gesleept. De kapitein ligt gewond in het ziekenhuis en zodra het mogelijk is wordt hij verhoord.

De snelboot, met 21 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord, kon na het ongeluk doorvaren. De opvarenden gingen in de haven van Harlingen ongedeerd van boord. De kapitein en de stuurman zijn aangehouden voor verhoor.

De politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid gaan onderzoeken wat er precies gebeurd is.

Bekijk hier beelden uit de haven van Harlingen en de aankomst van de snelboot:

Aanvaring watertaxi - veerboot bij Terschelling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl