NOS NieuwsAangepast

Politie bevestigt: Hebe en Sanne gevonden, hoogstwaarschijnlijk verongelukt

De lichamen die gisteravond werden gevonden in de zwarte Kia Picanto zijn van het 10-jarige meisje Hebe Zwart en haar begeleider Sanne Bos (26). Dat heeft de politie bevestigd.

De politie gaat op dit moment uit van een ongeval. "We hebben geen indicatie voor een misdrijf", zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant. De politie sluit niet uit dat anderen bij het ongeval betrokken waren.

Eerder liet de politie al weten dat de gevonden Kia de auto was waarin Hebe en Sanne reden. De zwarte auto werd gevonden in het water onderaan een talud bij knooppunt Empel, vlak bij Den Bosch. Een agent had bandensporen gezien. Een politiehelikopter vond de auto vervolgens.

Alleen snel ingrijpen na het ongeval had Hebe en Sanne kunnen redden, zegt de politie tegen het ANP. Hierbij baseert de politie zich op het "sporenbeeld" en het feit dat de auto waarin het meisje en haar begeleider zaten op de kop in het water lag.

'Verdriet is intens'

De families van Hebe en Sanne laten in een verklaring weten dat zij sinds maandag "tussen hoop en wanhoop" hebben geleefd. "Dit is een verschrikkelijke afloop van een groot drama. Ons verdriet is intens en heel erg groot." De nabestaanden bedanken "iedereen die heeft meegeleefd en heeft bijgedragen aan het vinden van Hebe en Sanne".

Ook vragen ze iedereen die foto's en video's van de verongelukte auto heeft verspreid, om die te verwijderen. "De impact op de families van deze beelden is enorm."

Bekijk op het kaartje waar de auto gisteren werd gevonden:

Kaartje van knooppunt Empel

Vandaag doet de politie opnieuw onderzoek op de plek waar de auto is gevonden. "We willen helderheid krijgen over de toedracht van het ongeval", zegt de woordvoerder. De politie roept automobilisten met een dashboardcamera die op de plek van het ongeluk waren op om contact op te nemen.

Hebe en Sanne waren sinds maandagmiddag vermist. Ze waren die middag in de auto vanuit een dagbesteding in Raamsdonksveer naar Hebes huis in Vught vertrokken. Dinsdagochtend werd een Amber Alert uitgestuurd in verband met hun verdwijning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl