De gevonden auto wordt onderzocht door agenten
NOS NieuwsAangepast

Twee doden gevonden in Kia, hoogstwaarschijnlijk vermiste Hebe en Sanne

De twee lichamen die gisteravond zijn gevonden in een auto in de buurt van Den Bosch, zijn volgens de politie hoogstwaarschijnlijk van de 10-jarige Hebe Zwart en haar begeleider Sanne Bos (26). "Wij hebben alle reden om aan te nemen dat het gaat om Sanne en Hebe", zegt een politiewoordvoerder. De gevonden Kia Picanto is de auto waarin zij reden, heeft de politie vanochtend bevestigd.

De lichamen werden iets na 01.00 uur geborgen en later in de nacht is de auto uit het water getakeld. Die wordt daarna op een andere plek uitvoerig onderzocht. De politie onderzoekt nu hoe de auto in het water is beland. Daarbij wordt gekeken naar schade en eventuele sporen. De politie houdt alle scenario's open.

Bandensporen

Gisteravond maakte de politie bekend dat de donkerkleurige auto in het water was gevonden bij het knooppunt Empel, op ongeveer 40 kilometer van Raamsdonksveer, de plek waarvandaan het meisje en haar begeleidster vertrokken waren. Een agent had bandensporen gezien bij het knooppunt. Een politiehelikopter vond de auto vervolgens.

De politie zocht dinsdagavond ook al bij knooppunt Empel, maar toen werd de auto niet gevonden, zegt een politiewoordvoerder tegen het ANP. Gisteravond werd volgens de woordvoerder "relatief ver weg" van de eerdere zoeklocatie opnieuw gekeken, waarna de politiehelikopter de Kia Picanto zag.

Onderweg naar huis

De politie sloot rond middernacht de snelweg A59 vanuit Waalwijk richting Den Bosch bij knooppunt Empel af, om onderzoek te doen bij de gevonden auto.

Het tweetal werd sinds maandag vermist. Ze waren die middag in de auto vanuit een dagbesteding in Raamsdonksveer naar Hebes huis in Vught vertrokken. Dinsdagochtend werd een Amber Alert uitgestuurd in verband met hun verdwijning.

Twee doden gevonden in auto van Sanne en Hebe

Op de vluchtstrook van de snelweg kwamen vlak na de vondst veel mensen bijeen, meldt een verslaggever van Omroep Brabant. "De mensen zijn in tranen, de verslagenheid is groot."

Sinds maandagmiddag werd ook in andere gebieden gezocht. Onder meer oud-militairen van het Veteranen Search Team hielpen mee. Ook kwamen speurhonden in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl