NOS NieuwsAangepast

Zoektocht vermiste Hebe en begeleider Sanne gaat onder meer door in Waspik-Zuid

De zoektocht naar het vermiste 10-jarige meisje Hebe Zwart en haar begeleider Sanne Bos (26) gaat vanavond onder meer verder in Waspik-Zuid. Het Veteranen Search Team gaat daar globaal zoeken, meldt de politie Oost-Brabant. Mogelijk wordt morgen een gedetailleerde zoektocht georganiseerd in het gebied.

Ook laat de politie weten dat het kan zijn dat op locaties opnieuw wordt gezocht. "We willen grondig en zorgvuldig zijn." Een woordvoerder spreekt over "verschillende zoekacties op verschillende plekken".

Rijkstrook op A59 dicht

Vanwege de zoektocht naar het vermiste 10-jarige meisje Hebe en haar begeleider Sanne Bos (26) was urenlang een rijstrook van de A59 ter hoogte van afrit Waspik afgesloten tot aan het veer bij Dussen. Bij de zoektocht bij de A59 werden onder meer speurhonden ingezet. Rond 20.00 uur werd de rijstrook weer vrijgegeven.

Ook iets verderop werd in de buurt van de A59 gezocht. Op de Winterdijk was volgens een verslaggever van Omroep Brabant bij een vennetje "mogelijk iets gevonden". Onder meer met een sonarboot werd gezocht, maar die zoektocht leverde niets op.

Gisteren werd in Waspik ook al een sonarboot ingezet. Toen werd bij een kanaal een oliespoor op het water gezien. De politie deed daar enkele uren onderzoek, maar vond niets.

Het stuk van de snelweg A59 waar gezocht wordt

Sinds vanochtend zoekt de politie verder. Rond 09.30 uur werd de zoektocht samen met het Veteranen Search Team (VST) met 100 personen hervat in de buurt van Waspik. Sinds 13.30 uur wordt er ook in een ander gebied gezocht, bij het gehucht Giersbergen.

Amber Alert ingetrokken

Gisterochtend werd een Amber Alert uitgegeven voor de vermissing van de twee. Dat geldt inmiddels niet meer, maar de politie is dus nog altijd naar hen op zoek en vraagt nog altijd om tips. Inmiddels zijn meer dan honderd tips binnengekomen waarmee het onderzoeksteam bezig is, zegt de politie Oost-Brabant. "We zoeken onder andere op locaties en doen digitaal onderzoek".

De politie roept mensen ook op om dashcambeelden beschikbaar te stellen die maandag zijn gemaakt tussen 14.00 en 18.00 uur in de omgeving van de A59. De oproep werd later op de avond ook in het Engels gedeeld.

  • NOS
    Een rijkstrook op de A59 is afgezet
  • NOS
    In de weilanden naast de A59 bij Waspik wordt gezocht

Hebe en haar begeleidster worden sinds maandag vermist. Het tweetal was vertrokken van een dagbesteding in Raamsdonksveer. Hebe zou naar huis worden gebracht in Vught, maar daar is ze dus niet aangekomen. De twee reden weg in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR-425-K en zouden voor het laatst zijn waargenomen op de A59 ter hoogte van Waspik.

Het meisje droeg een lichtpaarse rugtas van het merk Eastpak, een felroze jas, zwarte rok en een blauw T-shirt. Ze heeft 24 uur per dag zorg nodig. Volgens het bericht van de politie heeft zij "een bijzondere motoriek": zij loopt wankel met de voeten naar buiten en heeft scoliose, een vergroeiing van de wervelkolom.

Politie en Veteranen Search Team zoeken door naar de vermiste Hebe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl