NOS NieuwsAangepast

Gebieden systematisch uitgekamd op zoek naar sporen Hebe en Sanne

De politie zoekt sinds vanochtend verder naar de 10-jarige Hebe Zwart en haar begeleider Sanne Bos (26). Rond 09.30 uur werd de zoektocht samen met het Veteranen Search Team (VST) met 100 personen hervat in de buurt van Waspik. Sinds 13.30 wordt er ook in een ander gebied gezocht, bij het gehucht Giersbergen.

Gisteren zijn al een aantal gebieden te voet uitgekamd. Te voet wordt een gebied rondom de Polanenweg in Waspik en een gebied rond de Veerweg in Sprang-Capelle doorzocht.

Sinds vanmiddag wordt er ook "met man en macht" gezocht in de buurt van Giersbergen, een gehucht bij het natuurgebied Loonse en Drunense Duinen, bevestigt de politie.

In groepjes zoeken vrijwilligers naar "onregelmatigheden", legt groepscommandant Monique Eemsing van het VST het uit aan Omroep Brabant. Ze doelt bijvoorbeeld op bandensporen die van de weg het water, een weiland of het gras in lopen. Er werd vanochtend ook een politiehelikopter ingezet.

'In linie'

Aan het begin van de middag werd er 'in linie' gezocht in het gebied, zegt verslaggever Noël van Hooft van Omroep Brabant op NPO Radio 1. "Dat betekent dat mensen op één lijn door het gebied lopen om te kijken of daar echt niks ligt, bijvoorbeeld een kledingstuk of een telefoon."

Er wordt specifiek in het gebied bij Waspik gezocht, omdat daar een telefoonsignaal is opgepikt, maandagmiddag rond 15.30 uur. Dat is het allerlaatste spoor dat de politie heeft, aldus de verslaggever. "Op dit moment is er geen actueel spoor. Ze lijken van de aardbodem te zijn verdwenen", zegt de politie.

Er wordt verder continu gekeken of de teams ook op andere locaties kunnen gaan zoeken. Ze nemen daarbij de tips mee die sinds het Amber Alert en de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond zijn binnengekomen. Ieder mogelijk aanknopingspunt wordt nagetrokken, maar de gouden tip zit er tot nu toe nog niet bij. De politie houdt rekening met verschillende scenario's, van een misdrijf tot een ongeluk.

Gisteren werd ook met een sonarboot in het water gezocht, nadat er remsporen en olie waren aangetroffen bij het water in Waspik. De auto werd op die plek echter niet gevonden.

Politie en Veteranen Search Team zoeken door naar de vermiste Hebe

De tips bestaan er vooral uit "dat mensen massaal meedenken", zegt een politiewoordvoerder. "Het zijn tips in allerlei vormen, die we allemaal nalopen. Het is heel veel informatie, maar die heeft niet opgeleverd waar we allemaal op hopen: dat we haar en haar begeleider vinden."

Hebe en haar begeleidster worden sinds maandag vermist. Het tweetal was vertrokken van een dagbesteding in Raamsdonksveer. Hebe zou naar huis worden gebracht in Vught, maar daar is ze dus niet aangekomen. De twee reden weg in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR-425-K en zouden voor het laatst zijn waargenomen op de A59 ter hoogte van Waspik.

De vermiste Hebe en Sanne

De politie vraagt mensen als ze het meisje zien, meteen 112 te bellen. In het opsporingsbericht staat dat Hebe een "bijzondere motoriek" heeft, wankel met de voeten naar buiten loopt en scoliose heeft, een verdraaiing en verkromming van de wervelkolom. Ze droeg ten tijde van de vermissing een lichtpaarse rugtas van het merk Eastpak, een felroze jas, zwarte rok en een blauw T-shirt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl