Karim Benzema glundert na zijn goal tegen Elche.
NOS Voetbal

Niemand krijgt lach van Benzema's gezicht: Gouden Bal helpt Real aan zege

Real Madrid leeft deze week op een roze wolk. Zondag werd aartsrivaal Barcelona overtuigend verslagen in El Clásico, waarmee de koppositie verstevigd werd. Maandag nam Karim Benzema voor het eerst de Gouden Bal als beste voetballer van het afgelopen jaar in ontvangst. En ook doelman Thibaut Courtois kwam terug uit Parijs met een ereprijs.

De uitwedstrijd tegen Elche was op voorhand al een formaliteit. De hekkensluiter is namelijk de enige ploeg in de Spaanse hoogste klasse zonder overwinning, kreeg in 10 wedstrijden al 21 doelpunten tegen, ontsloeg zijn trainer en haalde de eerder ontslagen Jorge Almirón terug als coach.

Geen partij voor De Koninklijke, kortom. En dat bleek ook, al bood Elche aardig partij: 0-3.

Drie doelpunten, slechts eentje telt

Slechts vijf minuten had Benzema nodig om de score te openen in Elche, nadat hij het eindstation was geweest van een fantastische combinatie met Toni Kroos, Luka Modric en Vinicius als tussenstations. De laatste stond echter een fractie buitenspel en dus ging het feest niet door.

Karim Benzema viert feest met Federico Valverde

Even later werd Benzema opnieuw vrijgespeeld voor het doel van Elche, maar dit keer stuitte hij op doelman Édgar Badía. Dat was slechts uitstel van executie: Elche kreeg de bal niet weg uit de eigen verdediging, waarop Federico Valverde de bal met buitenkant links onhoudbaar in het net schoot.

Voor de Uruguayaan Valverde was het al de vijfde competitietreffer dit seizoen. Zijn vierde maakte hij afgelopen zaterdag tegen FC Barcelona, waarin de middenvelder sowieso uitblonk. Reden voor collega Kroos om hem nog eens onder de aandacht te brengen.

Ook daarna ging de storm van Real niet liggen. Elche kwam goed weg toen Rodrygo in de zestien uit balans werd gebracht en mocht helemaal van geluk spreken toen een treffer van David Alaba, na opnieuw een combinatie over vele schijven, werd geannuleerd omdat dit keer Benzema een paar centimeter buitenspel stond.

Vlak daarna beet Elche voor het eerst van zich af met een knap schot richting de verre hoek, maar de Oekraïense doelman Andrij Loenin toonde zich een waardig vervanger van Courtois en duwde de bal over de achterlijn.

Benzema maakt het af

De eerste kans na rust was voor Elche, waarbij spits Lucas Boyé de bal na een knappe aanval met een volley over het doel schoot. Lang duurde die opleving niet, maar na opnieuw een afgekeurde treffer van Benzema en een paar missers bleef de hekkensluiter in leven.

Sterker, twintig minuten voor tijd was daar bijna de 1-1. Carlos Clerc kopte van amper een meter op het doel, maar opnieuw stond Loenin zijn mannetje.

Een kwartier voor tijd maakte Benzema het toch af: na een hakje van Rodrygo schoof de Fransman de bal droog in de hoek. De 0-3 mocht er ook zijn: Rodrygo slingerde de bal voor en invaller Marco Asensio lobde de bal vanuit de lucht over doelman Badía.

Dinsdag verspeelde stadgenoot Atlético Madrid twee dure punten in de derby tegen Rayo Vallecano en moest het de derde plek in Spanje afstaan aan Real Sociedad, dat thuis met 1-0 won van Real Mallorca.

Donderdag mag FC Barcelona proberen het gat met Real Madrid weer wat te verkleinen in de thuiswedstrijd met Villarreal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl