Groningen speelt zorgen even van zich af en bekert verder in Dordrecht

FC Groningen heeft zich op bezoek bij FC Dordrecht verzekerd van de tweede ronde van het bekertoernooi. De Groningers, die het zwaar hebben dit seizoen, domineerden bijna het hele duel en wonnen met 3-0.

Groningen speelde in speciale zwarte shirts met 'scheuren' erin verwerkt, waarmee stil werd gestaan bij de aardbevingen waar de provincie mee te kampen heeft.

FC Groningen viert de winst met meegereisde supporters

Sportief gezien gaat het FC Groningen dit seizoen bepaald niet voor de wind. Onder de nieuwe trainer Frank Wormuth wordt in de eredivisie dramatisch gepresteerd. De club staat zestiende en verloor zijn laatste vier duels.

Bij FC Dordrecht draait het de laatste weken juist heel aardig. Zeker tegen sterkere teams presteert de eerstedivisieploeg prima: de laatste twee wedstrijden werden gewonnen van PEC Zwolle (3-0) en VVV-Venlo (1-0).

Groningen domineert, 'Dordt' countert

Groningen had het in de openingsfase van het duel aan de Krommedijk dan ook best lastig. Zeker de bedrijvige Aliou Baldé van Dordrecht, huurling van Feyenoord, bleek moeilijk te verdedigen. De Senegalees was alleen slordig in de afronding.

Na een minuut of twintig kreeg Groningen meer grip op de zaak. Kort voor rust leverde dat de openingstreffer op, toen Neraysho Kasanwirjo naar binnen draaide en de bal in de lange hoek schoot.

Neraysho Kasanwirjo knalt raak voor FC Groningen

Na de pauze bleef Dordrecht lang in de wedstrijd en met een schot van Baldé op de paal kwam de ploeg van coach Michele Santoni zelfs heel dicht bij de 1-1. Maar eigenlijk bleef het vooral lang spannend door Ricardo Pepi, die een paar opgelegde kansen miste.

Na tachtig minuten besliste Kasanwirjo met zijn tweede goal de wedstrijd. Hij werkte een voorzet van Cyril Ngonge met een slimme kopbal achter doelman Trevor Doornbusch. In de blessuretijd werd het nog 3-0 en het was Pepi die toch nog zijn doelpunt meepikte.

Bekijk in de carrousel hieronder alle uitslagen van woensdag en dinsdag en het programma van donderdag.