NOS Voetbal

Ziekenboeg PSV stroomt leeg: De Jong, Madueke en Mauro Júnior mee naar Arsenal

PSV kan donderdag tegen Arsenal weer over aanvoerder Luuk de Jong beschikken. Ook Noni Madueke en Mauro Júnior zijn na langdurig blessureleed meegereisd naar Londen voor de wedstrijd in de Europa League.

Spits De Jong liep eind augustus tegen Rangers een spierblessure op. PSV verloor van de Schotten en liep daardoor een plek in de groepsfase van de Champions League mis.

De Engelsman Madueke raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn enkel en speelde nog geen minuut dit seizoen. Ook Mauro Junior kwam dit seizoen nog niet in actie; de Braziliaan kampte met een liesblessure.

Noni Madueke speelde dit seizoen nog geen minuut voor PSV

Tegenover de terugkeer van het trio staat een viertal spelers die trainer Ruud van Nistelrooij nog altijd moet missen: Olivier Boscagli, Marco van Ginkel, Yorbe Vertessen en Ismael Saibari.

Overlijden Koningin Elizabeth

Ondanks de lange lijst blessures presteerde PSV over het algemeen prima in de eerste maanden van het seizoen. De Eindhovenaren staan tweede in de eredivisie, met één punt achterstand op Ajax. In de Europa League bezet PSV ook de tweede plaats, met twee punten minder dan de foutloze koploper Arsenal.

Het duel tussen Arsenal en PSV stond aanvankelijk in september gepland, maar vanwege de uitvaart van koningin Elizabeth was er te weinig politie beschikbaar in Londen en werd de wedstrijd uitgesteld.

Volgende week treffen beide ploegen elkaar opnieuw, maar dan in Eindhoven. Arsenal is verrassend sterk aan het seizoen begonnen. 'The Gunners' zijn met 27 punten uit 10 duels koploper in de Premier League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl