Napoli blijft ook in Serie A winnen, De Vrij en Dumfries zegevieren met Inter

Napoli heeft zijn tiende zege op rij (alle competities) geboekt. De koploper van de Serie A, die woensdag in de Champions League nog met 4-2 te sterk was voor Ajax, had thuis zijn handen vol aan Bologna, maar won wel met 3-2.

Victor Oshimen

Napoli begon sterk, maar Khicha Kvaratschelia, Giacomo Raspadori, Mário Rui (lat) en Politano Politano misten kansen om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Vlak voor rust leverde het eerste schot op doel van Bologna meteen een treffer op. Na een prima aanval vond Joshua Zirkzee het net.

Vier minuten later had Juan Jesus de schade echter al hersteld. Na rust maakte Hirving Lozano uit de rebound al snel de 2-1, maar drie minuten later ging doelman Alex Meret in de fout bij een schot van Musa Barrow: 2-2. Victor Osimhen bezorgde Napoli alsnog de verdiende zege.

Ook Milan wint

AC Milan bleef in het spoor van Napoli door een benauwde zege bij laagvlieger Hellas Verona (1-2). Miguel Veloso zorgde onbedoeld voor de 0-1 van de landskampioen nadat hij een voorzet van Rafael Leão in eigen doel had gewerkt.

De gelijkmaker van Koray Gunter kwam na negentien minuten eveneens gelukkig tot stand, nadat zijn schot door Matteo Gabbia van richting werd veranderd. Sandro Tonali schoot Milan uiteindelijk in de 81ste minuut nog naar de winst na een fraaie voorzet van Ante Rebic.

De Vrij en Dumfries winnen

Eerder op de dag boekte Internazionale een 2-0 thuiszege op Salenitana dankzij goals van Lautaro Martinez en Nicolo Barella. Bij Inter speelde Stefan de Vrij de gehele wedstrijd en werd Denzel Dumfries vlak voor tijd gewisseld.